Briefje van Omejan: aan Jan Roos

HEY….OUWE BLOEDGABBER! Nee, we kennen elkaar natuurlijk helemaal niet persoonlijk. Ik speelde vroeger wel in die speeltuin van je vader toen jij nog niet geboren was. Vreemd vind ik dat. Je ziet er namelijk veel ouder uit dan ik, zeker toen ik gisteren in Pauw en Jinek zag dat het beetje haar dat je nog hebt, ook al grijs is. Maar we gaan het niet over je uiterlijk hebben dat zou te makkelijke zijn. ZAL IK VAN DIE BRIL FF EEN FIETSIE MAKŪHHH!! WHOEHAHAHA!

Nee ik wil het hebben over je politieke carrière. Ik heb die tot nu toe nog weinig gevolgd omdat ik er weinig verwachtingen van had. Los van het feit dat je stap naar de politiek wat moed vergt (dat heb je) en ‘dat je een goede campaigner bent’ (Wat de neuk is dat? Een niet snel moe wordende colporteur?) dacht ik op basis van wat ik op twitter van je gezien had, dat je intellectueel en inhoudelijk wat te kort zou schieten. Nu is dat geen doodzonde in de politiek. Zelfs een intellectueel zwart gat als Windvana Simons gaat de politiek in als de aandachtswind die kant op waait maar wil jij daar echt mee vergeleken worden, denk ik dan.

En toch liet je je gisteren als doorgewinterde journalist door Pauw maar vooral het kapsel van Eva Jinek nog beroven van het enige dat je dat ene zeteltje op had kunnen leveren: authenticiteit. Je hebt jezelf leren praten als een politicus. Dat had je nou net niet moeten doen Jan. Natuurlijk wist je dat je geconfronteerd ging worden met je eigen brutale seksistische gedrag als journalist door die, in deze, mega hypocriet Pauw. Natuurlijk zou Jinek als vrouw deze aanval in inzetten. En je reageerde…als..als…..als een politicus! Als die middelmatige witte onderbroek veilingmeester van D66 die tegenover je zat. Het verschil met hoe je in de uitgezonden filmpjes praatte was schokkend!

Waar was die ‘boobies’ tieten tegengrap over Jinek of die leuke anekdote over haar seksleven met de vorige lijsttrekker van VNL om de boel te ontregelen? Of over vrouwenverslinder Pauw? Tot mijn verbazing was je te schijterig om voor je eigen persoonlijkheid als doodgewone boerenlul te gaan staan en ging je de politicus spelen. Als boerenlul voelde ik me een beetje verraden. Eens een boerenlul altijd een boerenlul. Dat is een soort kwaliteit. Boerenlullen gaan vaak de fout in maar zijn eerlijk en authentiek. Je staat voor je boerenlullendom, Jan! Dat verraad je niet.

Nu lopen alle eigenpijpers en zelfbeffers in de politiek en media met leedvermaak te juichen over jouw demasqué gisteren. Ik sluit zelfs niet uit dat Pauw van de opwinding Jinek nog een veeg door zijn talentkitchen heeft gegeven na de uitzending. Fascistische links heeft al een filmpje van al je seksistische interviews gemonteerd met zielige vioolmuziek op de achtergrond, als betrof het de Armeense genocide. Niet getreurd Jan. Jij bent een kerel. Een echte Jan. Die zetel komt er niet maar je komt er weer bovenop. Je herrijst weer uit de as als rel-journalist. De wraak zal zoet zijn.

 

Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

0 gedachten over “Briefje van Omejan: aan Jan Roos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.