De bubbel van Jeroen Pauw is lekgeprikt

Het heerlijk avondje is gekomen. Iets te vroeg, en voor de verkeerde deugheiligman, maar we mochten gisteren allemaal meegenieten van een aflevering die de presentator van het naar hem vernoemde babbelprogramma pas na veel gratis biertjes aan de rode VARA-bar zou kunnen gaan verwerken. Pauw is de naam, en tegenover hem zat Duk. De vreemdste vogels waren zij echter niet aan de tafel, die voorheen vaak door zijn rode beukenhouten poten zakte door alle heiligheid, vroomheid en innerlijke waarden die er overheen gekotst werden. Er waren deze keer namelijk PVV-‘sympathisanten’ en daadwerkelijke PVV-stemmers gepresenteerd, die Wierd hadden benaderd over hun motivering om op de partij van Wilders te stemmen of daar begrip voor op te brengen. Met alle bijbehorende stigma’s die daarmee gepaard gaan. Maar vóórdat deze dappere mensen voor hun mening mochten uitkomen, gebeurde er nog iets opmerkelijks dat de toon zette voor de gehele clusterfuck.

Het programma werd geopend met onder andere Marianne Thieme (u weet wel, de zevendedagsadventiste die denkt dat chemtrails echt zijn en dat giraffen een bijstandsuitkering moeten kunnen aanvragen), en zij had twee verwarde mensen meegenomen. Een van die twee, Jan Rot, mocht later een incoherent liedje over vlees of zo naar het publiek schreeuwen, dat hij zelf begeleidde door op een kapotte banjo te rammen. Jan Rot kunt u wellicht kennen als schrijver van de monsterhit “E-mail to Berlin” van de getalenteerde tweelingzussenformatie Double Date, dat in 1999 een gooi deed naar het Eurovisie Songfestival. Met alle afwezige gevolgen van dien. Ook waren Ewald Engelen en Jacques Monasch aangeschoven. Monasch, die de neoliberale PvdA de middelvinger gaf omdat de partij niets meer met socialisme of seculariteit te maken heeft, werd ongetwijfeld door de redactie van Pauw binnen gelokt met de belofte dat hij rustig uit de doeken zou kunnen doen hoe zijn beoogde partij ‘Nieuwe Wegen’ een terugkeer naar het klassieke socialisme voor ogen had. Bovengetekende juicht dat overigens van harte toe; zonder frictie geen glans, en de Nederlandse arbeider kan wel wat klassiek socialisme gebruiken.

Het ging al direct mis tussen Pauw en Monasch, en dat was compleet geregisseerd door de redactie. Immers, Monasch is een PvdA-‘dissident’ en had moeten weten dat Omroep PvdVARA de messen geslepen had om deze vakkundig in Jacques rug te laten glijden. Want zodra je de policorpulente grachtengordel-linie doorbreekt als afvallige, ben je erger dan Hitler. Letterlijk. Om de haverklap werd hij onderbroken door een zichtbaar geïrriteerde Pauw, die bleef doorhameren op partijpunten waar hij het niet mee eens was. Geen enkel antwoord op zijn vragen mocht worden afgerond, en interviewers weten dat dit niets met journalistiek te maken heeft en alles met het propageren van je eigen gelijk. Tot zo ver dus niets verrassends, totdat de rest van de tafel er zich mee ging bemoeien. Ewald Engelen fileerde de ‘host’ Jeroen Pauw binnen een nanoseconde door te stellen dat hij eens moest leren luisteren, de andere gasten roken daardoor bloed en als piranha’s vielen ze aan. Ik had nog nooit zulke bloeddorstige veganisten gezien. Het enige dat overbleef van de voormalige Golden Child van televisie was een wappervingertje en een hautaine titulering van Tweede Kamerlid Marianne Thieme als zijnde ‘jongedame’. Dat was de witte vlag.

Op zo’n moment vraag je je namelijk af of iemand die zo slim is als Jeroen niet in de gaten heeft dat wij, trouwe kijkers van zijn programma vanwege sadomasochistische tendensen, niet achterlijk zijn. Nog nooit heeft hij Sylvana Simons ondervraagd over haar afwezige credentials, competenties of opleiding die haar als Kamerlid geschikt zouden kunnen maken, haar eentonige identity politics of verwerpelijke standpunten van haar politieke partij DENK over bijvoorbeeld de Armeense genocide. Laat staan dat hij de voormalig pin-up ooit ‘jongedame’ heeft genoemd. Ook spreekt hij Kamerleden binnen de gevestigde, rode bastions steevast aan met ‘u’, en biedt hij ze meer dan welk ander programma een podium. Met als meest gênante testament de zestig minuten lange zelfpijpsessie van Wouter Bos. De salonsocialist die niets noemenswaardigs heeft uitgevoerd als Minister, bij de Shell ziek werd van stress en, zoals ik uit zeer betrouwbare bron heb vernomen, bij KPMG zelfs een assistent nodig had om Powerpointpresentaties in elkaar te flansen. Want ook dat kon hij niet zelf.

hitlerwilders

En toen moest het echte vuurwerk nog beginnen! De spreekwoordelijke Titanic was aan het zinken, en wij als kijker mochten de vioolmuziek spelen. Met al de pissigheid die hij in zijn lijf had, kondigde hij de PVV-ers en Wierd Duk aan. En nee, die PVV-ers waren niet allemaal zo welbespraakt en eloquent als de gemiddelde politicus of advocaat die standaard bij Jeroen aanschuift à raison van € 2500,-. De aflevering waar gewone en onbetaalde mensen, die toevallig PVV wilden stemmen uit maatschappelijk onvrede, tegenover mooiprater Alexander Pechtold werden gezet, stond nog vers in het geheugen. Wierd wierp zich dan ook op als ‘vertaler’, omdat hij in het archief nog 50 van dit soort mensen heeft zitten en nu eenmaal wel behept is met het vermogen om gevoel en ratio goed te verwoorden. De PVV-ers kregen de standaard ‘vragen’ en stellingen, met meer dan voldoende dedain gesteld. Het varieerde van de bewezen leugen dat de media Wilders niet als Hitler afbeeldde, een dooddoener dat alle partijen tegen extremistische islam zijn, tot de aanname dat alle PVV-ers geen geld naar het buitenland wilden sturen om ‘mensen te helpen’. En passant werd nog een sneer uitgedeeld aan Martin Bosma, die alleen zou komen als hij een boekje mocht slijten. Alsof Jeroen daar moeite mee zou hebben; het boekjes-en-toneelstukjes-slijten voor anderen is zo’n beetje zijn core business. Moet ook wel, want zijn eigen BN-verhuurbureau Talent Kitchen moet natuurlijk omzet draaien. En daar publiek geld aan besteden, daar is de gezandstraalde talkshowgod niet vies van. Maar het mooiste vond ik nog toen Jeroen stelde dat hij dacht dat PVV-stemmers geen nadelen zouden ondervinden als ze openlijk uitkwamen als aanhanger van Geert Wilders.

Wat de fuck, Jeroen. Wat. De. Vliegende. Fuck. Er zitten voormalig PVV-politici (nationaal, provinciaal en regionaal) al jaren zonder werk en je hebt de week hiervoor Haye van der Heyden aan tafel gehad die door jouw eigen ‘verbindende’ omroep is kaltgestellt omdat hij PVV-sympathieën heeft. Het feit dat Pauw’s vriendin moslima is, verblindt hem nog erger voor de objectiviteit inzake de PVV dan alle burqa’s ter wereld zouden kunnen doen. We mogen tot de conclusie komen dat de mensen in de Ivoren Torens die boven de Grachtengordel gebouwd zijn niets geleerd hebben van anti-elitaire stromingen die momenteel aan momentum winnen. Ze blijven worstelen met hun eigen hypocrisie, maar de bubbel is nu voor de gehele buitenwereld lek geprikt. Trump’s verkiezing kwam al als een kaakslag aan, en de opmars van de PVV in gepeilde zetels boezemt zichtbaar paniek in. “Maar we bedoelen het toch goed!?”, zal in veel van die koppies in het Hilversumse rondzingen. Zal best, maar je hebt ook kennis, de juiste communicatievorm en verbinding met het volk nodig. Daarnaast is de weg naar de hel geplaveid met zogenaamde ‘goede bedoelingen’. Ik wens Jeroen Pauw veel wijsheid toe. Ik ben er van overtuigd dat hij heel vaak in de spiegel kijkt, vanwege zijn ijdelheid, styling en gecoiffeerde haren. Wellicht is het tijd om die spiegel toch eens wat nuttiger te gaan gebruiken.

Auteur: Svennusmax

Ongecontroleerd, ongenuanceerd, ongeïnteresseerd, onomwonden, onnodig grof, onzinnig, ongeliefd, ongevoelig, onuitstaanbaar, ongefundeerd en onnavolgbaar. Twittert onder de naam @SvensTweet

0 gedachten aan “De bubbel van Jeroen Pauw is lekgeprikt”

 1. “Met alle bijbehorende stigma’s die daarmee gepaard gaan”. Verder een prima stuk.

 2. Jeroen zei zoiets in de trant van dat hij niet met PVV’ers in debat zou gaan.
  Heb het niet teruggekeken, ben niet zo jong meer en moet ook aan mijn hart denken.

  En aan meer witregels.

 3. Tussen haakjes; dat kapsel bewijst alleen dat hij NIET zo ijdel is.
  Engelen was ver beneden zijn niveau. Veel te emotioneel geladen. Moet ook geen secundant van Thieme spelen. Zij is in wezen toch een corpsbal en het gaat haar om eigen positie en carriere al zijn de doeleneinden van haar partij in het algemeen goed.
  Haar clubje had nu echter totaal geen punt en al zeker niet t.o. Pauw; overigens wel een heleboel punten zonder samenhang, kortom het was gewoon een opstandige kleuterklas. Daarom begreep ik Pauw volledig; tegensprekerig doen zonder punt is irritant.
  Corpsballen zoeken maatschappelijke positie. Ze zijn afbericht om op lagere positie neer te kijken. Vervolgens gaan ze voor voor positie met aanzien om zich daar vervolgens in te koesteren. Of die positie in strijd is met hun oorspronkelijk snobistische vorm van zelfvertrouwen maakt hen niet uit.

 4. Ze hebben hun eigen glazen zo ingegooid dat er nu allerlei initiatieven ontstaan die de poten onder de media weg aan het zagen zijn. Ik weet dat ze nu met een gigantisch platform aan het opzetten zijn die alle advertentie tarieven op hun grondvesten zal doen gaan schudden.De multi nationale media zal hierbij totaal verbleken met advertentie tarieven van 25% van het thans geldende.

 5. Pauw is een infotainment late night show dat ook de achternaam draagt van de presentator. Jeroen maakt geen NOS Journaal. Het dunkt me dat de anti-grachtengordel PVV stemmende geestverwanten geen enkel probleem hebben met alle one man shows op bijvoorbeeld Fox News maar zodra maar Pauw zou geen eigen kleur mogen aanbrengen in zijn show? Jullie ondemocratische leider (PVV heeft namelijk geen partijstructuur met zelfreinigend vermogen) weigert ook enig VARA programma te bezoeken zodat uw verlangen naar journalistiek wederhoor ook niet kannworden uitgevoerd. Maar goed jullie grote voorbeelden zoals Trump en Nigel Farage zijn inmiddels in het zadel geholpen door de anti-establshment kiezer. En Wilders doet het goed in de peilingen. Jullie krijgen je molotov kandidaten. Je hebt straks het resultaat van jullie ik-zal-ze-daar-in-Den-Haag-een-poepje-laten-ruiken stem in het pluche zitten….. And then what??! Jullie grote discriminerende leiders hebben alleen antwoorden op die historici alleen maar doen sidderen van parallellie.

 6. Dat Pauw een links gekleurd programma maakt is z,n goed recht. Daarvoor zit meneer ook bij de Vara.
  Het probleem is dat de Vara van maandag tm vrijdag op primetime mag uitzenden.
  Het zou de NPO sieren om afgewisseld om de dag anders denkende omroepen op die tijden ook hun geluid te laten horen. dus bijvoorbeeld: maandag Pauw, Dinsdag Powned met Rutger,woensdag EO Knevel en van de Brink, Donderdag Pauw .enz enz. Zelfde geld voor dwdd .Graag afgewisseld met een programma als bijvoorbeeld Jensen draait door.Het iedere dag dezelfde propaganda voor de gutmench komt Nederland de strot uit en zal zich tegen de Linkse Elite keren.

 7. Wanneer komt er een programma het volk want iedere dag voor gekauwde
  koek .
  Ben 45 jaar ondernemer geweest op de markt en weet als geen als geen ander weet ik wat er onder de bevolking speelt .
  En dit zal Wilders de overwinning bezorgen of het beter is weet ik niet een ding weet ik zeker luister naar de gewone doorsnee burger ze zijn het zat .
  En dit soort misselijk makende programma s zijn helaas zonde van de zendtijd en zorgen voor nog meer verdeeldheid .

 8. Ik denk dat PVV stemmen het beste is wat op dit moment gedaan kan worden, het is altijd beter dan de mensen die nu de dienst uit maken, want laten we eerlijk zijn, die hebben hun stemrecht aan de EU weggegeven met een simpele handtekening, en dat terwijl de meeste mensen in hier uit de EU willen ! Er wordt hier in Nederland een verkeerd beeld gegeven van wat er in Europa en de rest van de wereld aan de hand is, de BBC bijvoorbeeld houd zich veel meer aan de feiten.
  Op dit moment is elke verandering een verbetering.
  Als ik een foto van Pauw zie denk ik altijd, ga is naar de kapper kam je haar is !!

 9. Ik mis nog steeds kernvragen , die angstvallig niet in beeld mogen , een er van is ,Waarom niemand vraagt waarom P.v d A voor het kindhuwelijk is , en ook de VVD .Daar dit iets is wat hard aankomt bij de massa behalve bij de pedofiele , als ik dan zo in de hoek gezet word om dat ik PVV er ben , wil ik liever daar horen als bij de pedofielen .Dan het halal slachten waarom stemt de P.v d A en VVD dit ook steeds van tafel, profileer dierenrechten boven geloof. Hier had ik graag antwoorden op , maar ze worden of mogen nooit gesteld worden , bij Paultje

 10. Roemer heeft dezelfde behandeling gekregen ,vlak voor de laatste verkiezing ,die Monasch afgrlopen maandag kreeg. Daarom heeft hij ook zoveel zetels minder gekregen dan de peilingen aangaven en dus voor de VARA ,missie geslaagd!

 11. Fantastisch stuk. Dank hiervoor. Die grachtengordel-kliek heeft de media lang genoeg geregeerd.

 12. Ook ik heb het bewuste programma gezien en man, man, man wat een voor-geregiseerde ellende.
  Pauw…. laat jouw gasten eens uitspreken, leer eens met “anders denkenden” omgaan en druk niet steeds je eigen mening / visie er door.
  Wat ik heel vreemd vond is dat er een Dominee / Predikant, waarvan in de ondertitel stond dat deze een PVV Sympathisant zou zijn, aan het woord kwam en een heel on-samenhangend verhaal ging vertellen en tegen het einde aan vertelde niet te gaan stemmen op de PVV……?????
  Doorgestoken kaart ??? ……… Denk van wel.
  Maar doordat deze gast steeds aan het woord was, kregen de anderen PVV aanhangers / stemmers totaal geen kans om zich te verdedigen waarom zij de PVV steunen.
  Het probleem hier in Nederland is dat wij de mond vol hebben van democratie.
  Er is hier in Nederland een DEMOCRATIE zolang je maar stemt op de vier grote partijen, VVD, CDA, PVDA en D’66 en moet je gaan oppassen als je je eigen mening geeft omdat je de kans hebt om voor het bekende hekje te komen staan.
  Ik ga in maart 2017 mijn stem uitbrengen op de PVV, niet een stem omdat dhr. Wilders nu toevallig voor de rechter staat, maar dat die draaikont partijen eens flink afgestraft mogen worden.
  Nu nog een tip aan Pauw, sta open voor anderen en geef hun eens de kans om te vertellen wat hun nu echt op het hart ligt.
  Dit zou uw programma echt goed doen.

 13. Ik ben geen fan van Pauw, en kijk er ook niet meer naar, maar als jullie denken dat de PVV de uitkomst zal bieden, zouden jullie eens naar het stemgedrag vd PVV moeten kijken, dan ben je zo genezen.

 14. Het beste signaal is om straks idd op wilders te stemmen. Daarmee zeggen we Neeeeee tegen de mensen die ons nu dag in dag uit een loer draaien…

  Maar ik durf er bijna om te wedden dat Wilders het straks echt niet veel anders gaat doen….

  Dubbel genaaid… let maar op!

 15. Niet kijken wat goed voor het land , de werkende , de niet werkende en de ouderen is. Nee , ikke ikke ikke. Wat de PVV stemmers doen is niet meer dan opkomen voor eigen belangen en een eerlijke verdeling. Natuurlijk worden er geen welbespraakte PVV stemmers uitgenodigd , maar met name een EHH hakkelaar die het natuurlijk niet kan maken om zijn GRISTELIJKE achterban tegen zich in het harnas te jagen. Zoals de leesboeken bezorger zei die verborgen porno bezorgt op de veluwe. Nee , ik stem niet op de PVV. Wat kom je dan doen meneer de Hakkelaar? EHHH! Pauw ? Brrrr/grrrr

 16. Wat een bulk aan ongenuanceerde meningen! Vreselijk te lezen dat mensen die min of meer Nederlands kunnen schrijven in dit fantastische land zóveel te klagen denken te hebben en zó intolerant reageren op andersdenkenden.
  Schaam u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *