2016: Het Uiterst Succesvolle Jaar Van Batavirus

Batavirus

U mag uw broekriemen nóg wat losser gaan zetten na de bacchanalen van de afgelopen Kerstdagen; Batavirus gaat u trakteren op wat alle andere blogsitejes en opiniedingetjes als ‘not done’ beschouwen. We gaan u namelijk onze cijfers bekendmaken! Het is blijkbaar een soort ongeschreven regel voor websites om zelf nooit hun bezoekersaantallen te publiceren of de betrokken mensen te lauweren, maar daar hebben wij natuurlijk lak aan. Waarom? Nou. Waarom niet! Het Calvinistische ‘je mag niet bij ons in de digitale keuken kijken’ is de sluitspierreflex van het internet en past niet bij de vrije geesten van Batavirus. Daarbij wordt zo ook duidelijk dat we dit niet voor Jan Penis doen; naast forse bezoekersaantallen hebben we zelfs maatschappelijke impact. De wereldheerschappij begint in 2016!

Eerst wat achtergrond voor de mensen die ons pas net ontdekt hebben. Batavirus is in januari 2016 opgericht door een collectief van Twitteraars uit alle lagen van de bevolking. Uit baldadigheid, uit onvrede, uit protest of uit frustratie over de intellectuele armoede die momenteel ongebreideld geworteld is in alle hoeken van de traditionele en minder traditionele journalistiek. Kiest u maar uit, het is allemaal waar. Na een korte tussenstop halverwege dit jaar vanwege een organisatorische koerswijziging zijn er inmiddels in totaal een kleine 300 artikelen geplaatst. De inhoud van deze artikelen varieert van wekelijkse kookrubrieken tot een alternatief geluid over het Israël-Palestina conflict tot complete ontledingen van de arbeidsmarkt tot humoristische beschouwingen op mens, media en maatschappij. Maar ook analyses van financiële misstanden, steun aan goede doelen en frontale aanvallen op overheidsbeleid worden niet geschuwd. Divers en breed, maar ook vaak met kritische inhoud. Dat was en is het doel.

Om dat doel te bereiken heb je mensen nodig met verstand en ballen, en niet mensen die er de ballen verstand van hebben. Jazeker, ook wij zijn intern wel eens kritisch op elkaar, maar stelregel is dat er zonder frictie geen glans ontstaat. En nu de hamvraag: wie zijn die auteurs dan, die voor hun plezier hier de pagina’s volplempen? Een korte introductie!

AdjeW: Onze mol binnen het sociale domein, met tentakels binnen de gehele arbeidsmarkt. Houdt de vinger aan de pols inzake ZZP-wetgeving en heeft korte lijntjes naar Den Haag. Heeft een neusje voor misstanden binnen de financiële sector. Door zijn toedoen zijn nu ook de dames en heren van de Tweede Kamer op de hoogte van Batavirus, en weten we dat er inmiddels trouwe lezers tussen zitten.
AdjeW schreef 13 artikelen.

Amsterjan: Schrijfkanon van het eerste uur. Tikt stukjes net zo hard weg als Amstel Bier. Bruusk, direct, gedreven en muzikaal. Jan is naast historicus onder andere stadsgids en kent daardoor elke straatsteen van Amsterdam, en door wie ze gelegd zijn. Conformist in hart en nieren en alom geroemd om zijn warme respectvolle benadering van andere opiniemakers. Werd geblocked door Thierry Baudet na een welgemeend advies tot meer anale zelfstimulatie.
Amsterjan schreef 87 artikelen.

Lee: Onze Eastern Connection met de Financial Markets. Lee is tevens niet vies van meningen over andere zaken, zoals de abominabele situaties, hypocriete tegenstellingen en het ondemocratische regime van een land waar hij geregeld verblijft. En Noord Korea.
Lee schreef 9 artikelen.

Svennusmax: Twitterdictator van de digitale meningenspeeltuin. Erudiet, confronterend, humoristisch en stiekem een hopeloos romanticus in de huid van een sarcastische agitator. Schrijft als een scherpschutter. Doet soms ook iets met andere media, mits in breedbeeld.
Svennusmax schreef 7 artikelen.

The Prosecutor: Onze ontmoetingen met The Prosecutor vinden plaats in een autogarage onder het Van der Valk Hotel te Nootdorp. De rokende, in een lange regenjas geklede man (?) schuift daar na het spreken van ons geheime codewoord (“Sylvana is de Redder des Vaderlands” -red.) dossiers toe met hoogst sensitieve misstanden en anomalieën binnen ons juridisch apparaat.
The Prosecutor schreef 5 artikelen.

Verbraak: Verbraak, de Limburger met Smaak. Hij bakt ze niet alleen bruin in de keuken, maar heeft ook feeling met de man op de straat en in de kroeg. Zijn artikelen worden via een vertaalbureau aangeleverd. Dat kost wat, maar het is het waard.
Verbraak schreef 83 artikelen.

Watapatja: Weet waar Abraham de mosterd vandaan heeft gehaald en wat de arbeidsomstandigheden bij de fabrikant waren. Ontleed vlijmscherp misstanden op de arbeidsmarkt en is een orakel op het gebied van falende sociale overheden, macro-economisch cijfergegoochel en Dikke Citroen van Weduwe Joustra. Hij is tevens het meest succesvolle exportproduct van Friesland. En dat zet te denken.
Watapatja schreef 78 artikelen.

Alle bovenstaande personen (en meer!) hebben bijgedragen aan onverwacht, maar zeer welkom succes voor Batavirus. Het aantal artikelen van de auteurs zegt niet per se iets over de activiteit achter de schermen, want om u van kwaliteit te voorzien komt er meer bij kijken dan een schermpje volplempen met opiniez. Testament hiervan zijn de soms astronomische views op onze stukjes, en we willen u onze top 10 van 2016 niet onthouden. De lezersaantallen hiervan variëren van enkele tienduizenden tot vele honderdduizenden. Jazeker, dat leest u goed. Er zijn overigens geen bots of F5-ende Vietnamese weeskinderen aan te pas gekomen. Voor zover we weten in ieder geval. Daar gaan we, van hoog naar laag!

1 – De bubbel van Jeroen Pauw is lekgeprikt (Svennusmax)
2 – Het UWV; technisch failliet of niet? (Watapatja)
3 – Voetveeg: de woede over Sylvana (Amsterjan)
4 – Gemeente Wijdemeren spant het paard achter de wagen (De Redactie)
5 – UWV is een soort Jostiband (AdjeW)
6 – Briefje aan Erik van Muiswinkel (Watapatja)
7 – [Longread] Gratis personeel Deel 9; het houdt niet op! (Watapatja)
8 – Onder de blauwe hemel (AdjeW)
9 – De stoelendans van de wet DBA en de dalende werkloosheid (AdjeW)
10 – Israël en de boerkini. Een hete aardappel (Amsterjan)

En nu zijn we aanbeland bij waar iedereen natuurlijk het meest benieuwd naar is; de bezoekcijfers! We hebben alles grondig geanalyseerd en gefilterd op onzin en Russische hackers. U mag het totaal geloven of niet, maar Google Analytics en WP Statistics liegen niet. Nou ja, niet over cijfers. Wel over uw privacy natuurlijk. Op het moment van schrijven telt ons marginale blogje een totaal aantal views van:

1.873.919

(Even in perspectief; elke 17 seconden een gelezen artikel)

Jazeker, u mag het publiceren van dit soort cijfers en berichten beschouwen als zelfpijperij. Wij zien dat echter anders. Voor ons is het namelijk een bevestiging dat we iets doen waar u, onze trouwe lezer, regelmatig behoefte aan heeft. Bekrachtiging van wat u al wist, als ogenopener voor zaken waar u nog geen zicht op had of als tegenwerping voor uw eigen vastgeroeste mening; de redenen zijn enkel aan u bekend. En ook dat u dat dus niet meer zo vaak vindt in traditionele media en bijbehorende journalistieke kanalen. Daarom hebben we besloten om volgend jaar minimaal net zo hard door te gaan met het opvullen van de digitale stratosfeer van meningen, feiten en achtergronden. Met de poten in de klei. Zoals u van ons gewend bent.

Iedereen die betrokken is en was bij Batavirus wenst u een voorspoedig en succesvol 2017 toe, alsook een helder kompas om uw eigen mening boven alle anderen te laten uitstijgen. Tot volgend jaar!

Auteur: De Redactie

De Redactie van Batavirus plaatst huishoudelijke mededelingen, ingezonden stukken, algemene informatie en baanbrekende ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *