Voetveeg: de woede over Sylvana

Als Jeroen Pauw in Pauw zijn eerste onderwerp introduceert – het door DENK en de media gepushte, de hele dag echoënde non-nieuws dat Sylvana Simons beveiliging gaat krijgen vanwege een onsmakelijk racistisch filmpje op internet – zoemt de camera in op het ‘lijdende’ leidend voorwerp. Van achter haar spiegelende bril en het voor haar doen eenvoudige hair statement, zet ze haar meest hooghartige en gewichtig serieuze blik op. Zij is het nieuws. HET GAAT OM HAAR. Ze was zelfs de opening van het journaal! Plechtig bestijgt ze haar dubbeltroon van narcisme en slachtofferschap voor de zoveelste keer.

‘Hoe gaat het eigenlijk’? opent Jeroen Pauw empathisch. ‘Ja (gespeeld lachje), dat laat zich een beetje moeilijk omschrijven. Het antwoord dat ik meestal geef is, is, is……. ik geef het terug! Hoe zou jij je voelen onder deze omstandigheden? Ut, ut, ut grijpt in,…. zoals dat heet. Ja uh,….het is heftig !?’, Het einde van de zin loopt uit in een dankbare en vragende glimlach naar haar collega Jeroen Pauw. Dus, hoewel Sylvana de enige is die weet hoe het is om Sylvana te zijn in het door Sylvana en DENK gecreëerde ‘Sylvanagate’, zegt ze op de vraag hoe het met haar gaat:…..HELEMAAL NIETS! Als de kinderen ter sprake komen lijkt er iets van authenticiteit door te gaan schemeren maar al snel gaat Sylvana weer over op het gewichtige zoeken naar woorden, de overdreven mimiek en eindigt dan weer met de Sylvanaësque dooddoenner: ‘Je weet het pas als je het zelf meemaakt.’ Jullie weten allemaal niet hoe erg dit is. Alleen ik, Sylvana, draag dit kruis en als jullie mij er naar vragen dan zeg ik dat jullie dit niet kunnen weten.

Narcisme is natuurlijk een moeilijk onderwerp. Helemaal voor een BN-er op tv. Gisteren zijn weer pagina’s vol geschreven in de zoektocht naar de oorzaak van de ‘volkswoede’ tegen Sylvana maar niemand binnen de zichzelf pijpende media-elite weet de vinger op de zere plek te leggen. Namelijk: Sylvana is een lege niets zeggende huls, die zichzelf met het thema racisme onterecht weer helemaal in het middelpunt van de publieke aandacht heeft weten te manoeuvreren. En waarom? Omdat ze zwart is, bij de BN-er incrowd hoort en racisme door het Zwarte Piet geleuter bij haar vrienden aan de praattafels met camera’s erbij, een dagelijks item is geworden. Naast het ‘benoemen van racisme’ heeft zij helemaal niets te zeggen. Ze zegt dus ook nooit iets. Daar heeft ze de kennis, het intellect en de intelligentie niet voor. In plaats van iets zinnigs in te brengen, waar duidelijk behoefte aan is bij het publiek aangaande dit gevoelige onderwerp, krijgt het iedere keer gewichtig gespeelde, media getrainde, van narcisme doordrenkte, nietszeggend uiterlijk vertoon voorgeschoteld.

Op basis van deze incompetentie, leegheid en nepheid wordt Sylvana een podium wat betreft dit onderwerp niet gegund. Waarom krijgt zij wel al die aandacht? Onverdiend narcisme waar geen prestatie tegenover staat, is in onze narcistische samenleving waarin iedereen tekort gedaan wordt, een lont in een kruitvat. De woede over Sylvana gaat over afgunst en die is terecht. Maar omdat het onderwerp racisme is, Sylvana een zwarte vrouw is die een impopulair standpunt inneemt, loopt de woede in de krochten van internet zoals gewoonlijk uit op een bonanza van racisme en seksisme. Daar gaat dan weer alle aandacht naar toe. Iedereen die het niet met het racisme standpunt van Sylvana eens is, of haar gewoon vervelend vindt maar geen racist is, of gewoon genoeg heeft van iedere keer praten met Sylvana over racisme, wordt WEER NIET niet gehoord. De legitieme afgunst naar Sylvana blijft daardoor onbesproken. Waarom?

Omdat de collega’s en vrienden uit de BN-wereld, Pauw, Van Nieuwkerk, Tan haar weigeren te ontmaskeren. Zij hoort tenslotte bij de club die ook niet ‘echt’ is! Daar was nog enig begrip voor op te brengen, ook al leek het onderwerp racisme te gevoelig en te belangrijk om dit narcistische elitisme in stand te houden. Echter, Sylvana’s groot geënsceneerde toetreding tot de politieke partij DENK, een partij die onverholen etnische en religieuze (islamitische) ontwrichting voor de eigen politieke macht tot doel heeft, veranderde de zaak volkomen! Nu moest Sylvana ook iets inhoudelijks gaan zeggen! Over de naming en shaming praktijken van DENK ten opzichte van Turkse Nederlanders die niet de islamitische Erdoganistische lijn van DENK volgen bijvoorbeeld. Over de Armeense genocide. Over de Turkse hetze tegen Ebru Umar waar Sylvana haar collega Ebru – qua bedreiging en vrouw van kleur een lotgenote – besmuikt in de kou liet staan.

Maar ook na het toetreden tot DENK dat vanwege de vele tegenstrijdigheden van deze move een kritische benadering van Sylvana rechtvaardigde, lieten onze nationale interview grootheden het bewust of onbewust iedere keer afweten. Om collega Sylvana heel te laten. Om niet op nationale tv te laten blijken wat alle kijkers iedere keer duidelijk zien: Sylvana is te dom en ontbeert de inhoud en het intellect om zich met ingewikkelde zaken als racisme en politiek in te laten. Zelfs een persoonlijke kijk op dit soort dingen kan ze niet geven want ze is niet authentiek. Ze is een lege tv huls dat goed plaatjes aan elkaar kon praten vroeger. En dus krijgt het publiek keer op keer gespeeld gewichtige pretentieuze media getrainde toneelstukjes zonder inhoud met veel wedervragen. Want als Sylvana het niet weet of het niet WIL weten, en dat is heel vaak het geval, dan stelt ze een wedervraag. Dat leer je op de media training. En, zo komt ze er iedere keer mee weg om NIETS te zeggen.

De kijker pikt dit gewoon niet meer. De woede op sociale media steekt keer op keer op. Sneuneuzen en racisten op internet vieren een baldadig feestje. Zij creëren het enige narcisme infuus dat de intellectueel beperkte Sylvana nog kan bedienen: dat van slachtoffer. Daar kan ze blind op varen in de racisme discussie want ze is een zwarte vrouw. En bij ieder mediamoment dat op deze manier weer een nieuw media moment voortbrengt, staat de poppenspeler Kuzu te grijnzen. De inlijving van deze aandachtsmagneet uit de BN-wereld bij zijn partij DENK was een meesterzet. En Sylvana is te dom om te begrijpen dat ze gebruikt wordt.

‘Ja, maar het gaat niet om mij’! roept ze nog totaal ongeloofwaardig aan het einde van het gesprek. Ze moest eens weten……..

Amsterjan

Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

726 gedachten over “Voetveeg: de woede over Sylvana”

 1. Snap überhaupt niet dat er nog aandacht aan haar en haar flutpartij wordt besteed.
  Negeer haar en de rest van de zgn partij denk
  Blijf gewoon van onze tradities, standbeelden en straatnamen af zeg.
  Nederland moet dit gewoon negeren, wordt steeds gekker hier.?

 2. Aandacht, aandacht en nog is aandacht dat is wat ze wil, nog even dan kan ze door een neonbuis gehaald worden, zo dun is ze ( annorexia) en inderdaad zo dom, dat ze nu haar eigen kinderen ook in gevaar laat brengen. Ze moet uit de media verdwijnen, laat Jeroen Pauw is iets brengen, en iemand zijn verhaal laten doen waar we wat aan hebben, het publiek is dit in iedergeval spoegzat. Bijvoorbeeld Joop Braakhekke gaat een operatie ondergaan die niet wordt vergoed van 40.000 € die goede man kan het gelukkig betalen. Mijn nichtje Sylvia heeft MS en ook de behandeling van stamceltherapie ( waar al heel veel goede berichten, over te lezen zijn) wordt niet vergoed en dat kost 65.000€ om uit te wijken naar Mexico voor de behandeling. Zij heeft een stichting geef Syl een kans en heel veel lieve fam. en vrienden zijn dit nu aan het proberen bij elkaar te krijgen, en nu na 6 weken hebben we zegge 6.200 € maarrrrr 10 minuten een je verhaal doen bijv. Bij Pauw of Umberto zou zomaar het hele bedrag in 1 week bijelkaar te krijgen zijn. Dus ik zou zeggen doe Sylvana even weg en laat ze het zelf even uitzoeken en nodig mijn nichtje een keer uit om haar verhaal te doen, 10 minuutjes daar zou je haar al zo blij mee maken.

 3. sonja vermeulen
  ben het helemaal met je eens
  maar weet je dan niet dat deze regering liever duizenden euro,s uit geeft
  aan een beveiliging voor iemand die het op der eigen heb afgeroepen
  ben het ook met vonnie eens deze vrouw krijgt veel teveel aandacht met der vlut partij
  met al onze reactie pakken ze expres de rotte er uit dat natuurlijk ook niet kan maar de duizenden mensen die weer woordt geven op haar worden niet gehoort
  NATUURLIJK WEET IEDEREEN DAT WE GELIJK HEBBEN

 4. Ja Carla, natuurlijk weet ik het, maar we kunnen er met zijn allen schijnbaar niks aan doen, er wordt zoveel geld over de balk gesmeten en zo jammer dat het op de verkeerde plaatsen gebruikt wordt, je wordt er zo moe van om elke keer dit voorbij te zien komen, terwijl het geld ergens anders zo hard nodig is ( voor de zorg) die mensen laten ze in de kou staan…..

 5. Simons, is blijven hangen in het slavernij verleden van haar over,over,over grootouders. Terwijl zwarte piet, die 50 jaar geleden misschien iemand was waar kinderen bang voor waren, roe en zak als je stout was. Heeft zwarte Piet zich ontwikkeld tot een vrolijke kindervriend , die ieder kind blij maakt en niks met slavernij te maken heeft.

 6. ‘Ja hoi hoi ze krijgt teveel aandacht en daardoor kom ík aandacht tekort.’ Dát is narcisme ten voeten uit. November is altijd een moeilijke maand voor huilbaby’s.

 7. Het word zo vervelend die programma’s ik word er gek van en maar geld uitgeven voor iemand die alles over zijzelf afroept, Jeroen heb het is over ouderen die van alleen de AOW moeten komen en kinderen die niet met schoolreisje mee kunnen van de armoe. Mijn ouders en overgrootouders en daarvoor hebben nooit in de slavernij gezeten , ik kwam van linkse huizen dat was vroeger jou voorouders Jeroen geloof ik wel want je heb misschien een beetje gewetingswroeging vandaar dat je haar zo vaak laat komen.
  Geloof me ze is jouw ondergang op TV jou programma word vervelend en die van je collega ook DWDD jullie verdien zoveel geld aan die programma’s dat je je moest schamen is dat de VARA ik heb de EO op het andere net ontdekt over de natuur is beter. Jeroen waar is dat meisje gebleven die zei dat er over 2 jaar een burgeroorlog zou zijn met al die zelf vluchteling was daar schrok je van he die mag niet meer komen je ben een rechtse hond geworden en die kut VARA ook

 8. Het fenomeen Silvana is een uitglijer van formaat voor Nederland. Het fenomeen DENK ook. Wie aan gezichtsverlies wil doen, moet maar aan die onzin meedoen, hoewel: helemaal ongevaarlijke onzin is het nou ook weer niet, want de DENKers hebben een groot podium vergaard met een even beDENKelijk publiek en hun voorstelling zal DENKelijk voorlopig niet stoppen. Helaas voor Nederland. Het doet gewoon zeer dat het peil van ‘s lands EENDRACHT zo wordt verkracht. Foei toch.

 9. Pingback: Sylvana bedankt!
 10. Wow, sսperb blog layout! How lօng have you ever been blogging for?

  you made blogging glancе easy. The whole look
  of your website is excellent, let alone the content!

 11. Fine posts. Thanks! [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]cialis generic[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]buy modafinil[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]london drugs canada[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canada pharma limited llc[/url]

 12. Thank you, Great stuff! [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Cialis Viagra Strength[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canadianpharmacyking.com[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]online pharmacy canada[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canadian viagra[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canada pharmacies online[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian meds[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadianpharmacy[/url]

 13. You explained that well! [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]drugs from canada online[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Good Place To Buy Cialis Online[/url]

 14. Many thanks. Helpful stuff! [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canada pharmacy[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]cialis without a doctor prescription[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canada pharmacy[/url]

 15. Kudos! Fantastic information! [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canadian pharmacies online prescriptions[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canadian viagra[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]global pharmacy canada[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]pharmacies in canada[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canada pharmacies online[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canada drug pharmacy[/url]

 16. Many thanks! I value it! [url=https://canadianpharmacyntv.com/]aarp recommended canadian pharmacies[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]north west pharmacy canada[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]mexican pharmacies shipping to usa[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without prescription[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]side effects for modafinil[/url]

 17. Many thanks! I like this! [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Best Price Cialis Without Prescription[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]global pharmacy canada[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canada pharmaceuticals online[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]northwestpharmacy[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]global pharmacy canada[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canada drug[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]online pharmacies canada[/url]

 18. Seriously all kinds of good info. [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canada drugs direct[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without seeing a doctor[/url]

 19. Superb advice. Kudos. [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian cialis[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]london drugs canada[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian pharcharmy[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canadian pharmacies that ship to us[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]cvs pharmacy online[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]aarp approved canadian online pharmacies[/url]

 20. Good content, Thanks. [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]top rated canadian pharmacies online[/url]

 21. Nicely put. Many thanks! [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]cialis without a doctor prescription[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canadian pharmacy world[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]north west pharmacy canada[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canadian pharcharmy[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canadian online pharmacies[/url]

 22. Reliable content. Appreciate it! [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canadian viagra[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]top rated canadian pharmacies online[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil side effects[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]canada drugs online[/url]

 23. Beneficial write ups. Appreciate it. [url=https://buymodafinilntx.com/]modafinil for sale[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canada drugs online[/url]

 24. You actually mentioned it wonderfully. [url=https://canadianpharmacycom.com/]canada drugs[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Cialis Headache Dangerous[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian pharmacies-24h[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]north west pharmacy canada[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]buy modafinil[/url]

 25. You made your stand extremely effectively!. [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]cialis 20 mg[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canadian pharmacies-24h[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]legal canadian prescription drugs online[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canada pharmaceuticals online[/url]

 26. This is nicely put! . [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canada pharmacy online[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]best canadian online pharmacies[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canada prescriptions drugs[/url]

 27. You suggested this really well. [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]How Long Between Doses Of Cialis[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canada pharmaceutical online ordering[/url]

 28. With thanks, Quite a lot of forum posts.
  [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without doctor prescription usa[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]modafinil 200mg[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadianpharmacyusa24h[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canada pharmacy[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]cvs pharmacy online[/url]

 29. Thanks a lot! I enjoy it! [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canadian pharmacies online prescriptions[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]aarp recommended canadian pharmacies[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]canada pharmacy[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil side effects[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]top rated online canadian pharmacies[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canadadrugstore365[/url]

 30. Seriously a lot of excellent tips. [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]cheap cialis[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canada drugs[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]generic viagra without subscription[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canada drugs online[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]top rated online canadian pharmacies[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]online pharmacies canada[/url]

 31. This is nicely put! . [url=https://trustedwebpharmacy.com/]canadapharmacyonline[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]buy modafinil[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canadian pharmacies online prescriptions[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian online pharmacies[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]northwestpharmacy[/url]

 32. You explained it effectively! [url=https://canadianpharmacycom.com/]northwest pharmacy[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]modafinil side effects[/url]

 33. Superb advice. Cheers. [url=https://viaonlinebuyntx.com/]top rated canadian pharmacies online[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]online pharmacies[/url]

 34. Fantastic stuff. Thanks a lot! [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]drugs for sale[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian viagra[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]no prior prescription required pharmacy[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canada drug[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian pharmacies[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canadian online pharmacy[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Cialis 10mg India[/url]

 35. Thank you. Quite a lot of stuff!
  [url=https://canadianpharmacyntv.com/]online pharmacies of canada[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]no prior prescription required pharmacy[/url]

 36. Incredible many of excellent facts. [url=https://safeonlinecanadian.com/]canada drugs[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]drugs for sale[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian online pharmacy[/url]

 37. You suggested that very well. [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]cialis without a doctor prescription[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]legal canadian prescription drugs online[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]interactions for modafinil[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]fda approved canadian online pharmacies[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]highest rated canadian pharmacies[/url]

 38. Fantastic advice. Kudos! [url=https://canadianpharmacyntv.com/]online pharmacies of canada[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian pharmacies-24h[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]london drugs canada[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canada drug pharmacy[/url]

 39. Really many of awesome info. [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canadian pharmacy[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canadian pharmacies that ship to us[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]canadian pharmacies that are legit[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without doctor prescription usa[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canadian viagra[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]trust pharmacy canada[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canada pharmaceutical online ordering[/url]

 40. Thanks a lot. I like this. [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canada drug[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]online pharmacies of canada[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canadian drugs[/url]

 41. Appreciate it, A good amount of facts!
  [url=https://trustedwebpharmacy.com/]canada pharmacy[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]northwest pharmacy[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian prescriptions online[/url]

 42. You actually expressed that adequately. [url=https://safeonlinecanadian.com/]canadian online pharmacy[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without doctor prescription[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Cialis A Dubai[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]canada drugs[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canada drugs online[/url]

 43. Seriously all kinds of good advice! [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canadian online pharmacies[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]modafinil[/url]

 44. Excellent content. Kudos. [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]highest rated canadian pharmacies[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]northwest pharmaceuticals canada[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without a doctor prescription[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]canadian pharcharmy online[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canadian pharmaceuticals online[/url]

 45. Thank you, An abundance of material!
  [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canadian prescriptions online[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]highest rated canadian pharmacies[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]modafinil vs adderall[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canadian online pharmacies[/url]

 46. Many thanks! A lot of stuff.
  [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canada pharmacies online[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canada pharmacies online prescriptions[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian pharmacies[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]How Much For Cialis From Walmart[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]top rated online canadian pharmacies[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canadian viagra[/url]

 47. Thank you! Ample information!
  [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian pharmacy certified canada pharmacy online[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]canadian online pharmacy[/url]

 48. You suggested it really well. [url=https://canadianpharmacyopen.com/]northwestpharmacy[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canadian pharmacies online[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian pharmacies online prescriptions[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]mexican pharmacies shipping to usa[/url]

 49. Amazing all kinds of superb tips! [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canada online pharmacies[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canadian pharmacy online[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil vs nuvigil[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Lifestyle Pharmaceuticals Cialis[/url]

 50. Regards, A lot of content!
  [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canada drugs online[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canadian pharmacies shipping to usa[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]global pharmacy canada[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]aarp recommended canadian pharmacies[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]online pharmacies canada[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canadian cialis[/url]

 51. Awesome info. Thanks a lot! [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian drugs[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]northwestpharmacy[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canada medication pharmacy[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]canadian online pharmacies[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]canadian pharmacy online[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canadian pharmacies that are legit[/url]

 52. Amazing postings. Cheers. [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canada pharmaceuticals online[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Cialis Zonder Doktersvoorschrift[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian online pharmacy[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without doctor[/url]

 53. Nicely put. Thanks! [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without doctor[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canadian pharmacies shipping to usa[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]canadian pharmacies that are legit[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]canadian pharmacies shipping to usa[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]modafinil for sale[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]northwestpharmacy[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canadian drugs[/url]

 54. Wow quite a lot of good info! [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]highest rated canadian pharmacies[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canadian pharmacies-24h[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]modafinil vs adderall[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canada pharmaceutical online ordering[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadadrugs[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canadian cialis[/url]

 55. Nicely put, Many thanks! [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canadian pharmacies online[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without seeing a doctor[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canadian cialis[/url]

 56. Seriously all kinds of superb knowledge. [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian pharmacies-24h[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]generic viagra without a doctor[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian online pharmacies legitimate[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]prescription drugs from canada online[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]approved canadian online pharmacies[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]online pharmacy canada[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]fda approved canadian online pharmacies[/url]

 57. Whoa lots of amazing data! [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canada drug[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian king pharmacy[/url]

 58. Nicely put, Many thanks. [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without a doctor prescription 200mg[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]trust pharmacy canada[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian pharmacies online prescriptions[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]north west pharmacy canada[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]side effects for modafinil[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]mexican pharmacies shipping to usa[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Cialis Und Vorzeitiger Samenerguss[/url]

 59. Helpful content. With thanks! [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canada pharmacy[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]cialis 20 mg[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]buy provigil[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canada online pharmacies[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canadian viagra[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]drugs for sale[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian pharmacies without an rx[/url]

 60. You’ve made your position pretty nicely.! [url=https://viaonlinebuyntx.com/]northwest pharmacy[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]canada pharmacy online[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]drugs from canada with prescription[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canada pharmacy[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian cialis[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canadian online pharmacy[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without prescription[/url]

 61. Great write ups. Many thanks! [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]cvs pharmacy online[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canada pharmaceuticals online[/url]

 62. Good data. Thanks! [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]pharmacy on line[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]top rated online canadian pharmacies[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil medication[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian pharmacies[/url]

 63. Amazing postings. Cheers! [url=https://canadianpharmacyntv.com/]prescription discount[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canadian pharmacies[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]modafinil for sale[/url]

 64. Thank you. A good amount of facts!
  [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canadian pharmacies-24h[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]no prescription viagra[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian viagra[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]canadian pharcharmy[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil lawsuit[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]london drugs canada[/url]

 65. Thanks a lot! I enjoy this. [url=https://viagrabestbuyrx.com/]legal canadian prescription drugs online[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]london drugs canada[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]list of approved canadian pharmacies[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without a doctors preion[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canadian pharmacy[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]canada pharma limited llc[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil medication[/url]

 66. Wow loads of helpful material! [url=https://safeonlinecanadian.com/]canada drug pharmacy[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canada pharmacies online prescriptions[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]modafinil dosage[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Tadalafil Sample[/url]

 67. You said it very well.! [url=https://safeonlinecanadian.com/]mexican pharmacies shipping to usa[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]london drugs canada[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]canadian pharmacy[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]buy provigil[/url]

 68. Really loads of valuable knowledge. [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canada pharmaceutical online ordering[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil side effects[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canada drug[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian pharmacies online[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]generic viagra without subscription walmart[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]online pharmacies canada[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Cheap Cialis 20mg No Rx[/url]

 69. Truly a lot of superb facts! [url=https://viaonlinebuymsn.com/]100mg viagra without a doctor prescription[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]Cialis Cant Ejaculate[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]aarp recommended canadian pharmacies[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canadian pharmacies-24h[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]top rated canadian pharmacies online[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]canada pharmaceutical online ordering[/url]

 70. You actually revealed that superbly. [url=https://safeonlinecanadian.com/]canadian pharmacy king[/url] [url=https://trustedwebpharmacy.com/]canada viagra[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]online pharmacies of canada[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil lawsuit[/url] [url=https://viaonlinebuymsn.com/]generic viagra without subscription[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canadian drug store[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canadian online pharmacy[/url]

 71. Superb info, Cheers! [url=https://trustedwebpharmacy.com/]prescription discount[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]modafinil[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]online drugstore[/url]

 72. Cheers, I appreciate it! [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]list of approved canadian pharmacies[/url] [url=https://canadianpharmacycom.com/]canadian pharmacies[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canadian pharmacy online[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canada drug pharmacy[/url]

 73. You stated this exceptionally well! [url=https://viaonlinebuymsn.com/]generic viagra without subscription[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]canadian pharmacy world[/url]

 74. This is nicely said! ! [url=https://viaonlinebuymsn.com/]viagra without a doctor prescri[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]canada pharmacy[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]canadian pharmacy[/url]

 75. Regards. A lot of knowledge!
  [url=https://trustedwebpharmacy.com/]canada pharmaceutical online ordering[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]no 1 canadian pharcharmy online[/url] [url=https://buymodafinilntx.com/]interactions for modafinil[/url] [url=https://safeonlinecanadian.com/]list of approved canadian pharmacies[/url] [url=https://canadianpharmacyopen.com/]drugs for sale[/url] [url=https://canadianpharmaciescubarx.com/]canadadrugs[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canada drugs online[/url]

 76. You reported it perfectly! [url=https://buymodafinilntx.com/]provigil medication[/url] [url=https://canadianonlinepharmacytrust.com/]global pharmacy canada[/url] [url=https://canadianpharmacyntv.com/]no 1 canadian pharcharmy online[/url] [url=https://ciaonlinebuymsn.com/]londondrugs[/url] [url=https://viaonlinebuyntx.com/]canadadrugs[/url] [url=https://viagrabestbuyrx.com/]northwest pharmacy[/url] [url=https://ciaonlinebuyntx.com/]cialis pills[/url]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.