Laat de banken ploffen, maar bankiers met rust.

Mooie kerstboom was dat Palm Invest. De vraag is in hoeverre die zwendel scheelt met de business van de hofleveranciers aan advocaten kantoren schurken in jurken , te weten onze grootbanken. Door hun medewerking aan overfinanciering en inklappende paraplu’s bij regen ontstaan problemen waar de advocatuur door bestaat.

Minister Dijsselbloem vertelde in het FD onlangs dat in de crisis banken ten onrechte de schuld hebben willen neerleggen bij de armen mensen en failliete ondernemers, die teveel schulden hadden en niet meer aan hun verplichtingen konden voldoen. Heel bewust is een grote groep mensen gecreëerd die we het “precariaat” noemen. Banken en overheden zijn daarvoor samen verantwoordelijk. Denk daarbij ook aan de mislukte wetten DBA en WWZ die enkel meer inkomensonzekerheid brachten. De bedoeling was een situatie te realiseren waarin het “precariaat” de schuld kon krijgen. Bewust is dit in de media gevoed door veel teveel aandacht te schenken aan Islamisering en aanverwante zaken. Ook de zaak Wilders die veel aandacht kreeg past in dat beeld.

Sommige mensen beweren zelfs dat de aanslagengolf van 2016 in Europa en de zogenaamde vluchtelingen problematiek “staged events” waren. In hoeverre we de complete waarheid boven tafel zullen krijgen, de komende maanden, moeten we afwachten. Duidelijk werd wel dat de banken crisis niet voorbij was. De oplevende huizenmarkt en het daaruit voortvloeiende zogenaamde economisch herstel kan derhalve een zeepbel blijken te zijn. Ditmaal moeten we niet meer accepteren dat de banken de schuldvraag en de restschulden bij het volk gaan neerleggen. Zoals Italië er nu nog een draai aan wenst te geven. We moeten naar een nieuw systeem. Laat de banken maar ploffen en toon solidariteit naar elkaar en in de ruilhandel die tijdelijk zal volgen. Het laatste reddingsplan wat nu voor bank Monte dei Paschi klaar ligt kan zo niet doorgaan. Het zou betekenen dat alsnog de kleine aandeelhouders van bijvoorbeeld SNS schadeloos gesteld moeten worden. Ik verwacht derhalve dat 2017 met bancair vuurwerk zal beginnen. Wij kunnen samen naar een nieuw systeem zonder de lobby kracht van banken, energiebedrijven , uitzenders mensenhandelaren en de farmacie.

In tijden van grote verandering moeten we niet teveel bezig gaan met de schuldvraag. Van de mensen werkzaam in de financiële sector en de rest van de periferie van adviseurs zoals advocaten, deurwaarders en accountants was ruim 99% loonstrookverslaafd. Ze handelden omdat ze niet beter wisten. Laat ze dus met rust s.v.p. we hebben namelijk iedereen nodig voor de opbouw van een nieuwe basis.

Rest mij u een fijne jaarwisseling te wensen en kijk ik uit naar een positief 2017 waarin social enterprising en lokale burger initiatieven een nieuwe norm gaan neerzetten.

Auteur: AdjeW

UWV-er 2.0, zonder menselijke maat geen resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.