De Smaak Van Verbraak #32

De Smaak van Verbraak

Bam, vrijdagmiddag en we hebben het laatste avondmaal overleeft. Niks aan het handje, de wereld is nog niet vergaan maar voorzichtigheid is wel geboden.

De kans dat we barre tijden tegemoet gaan is nog zeer aanwezig dus na het exquise laatste avondmaal zullen we de broekriem even aan moeten trekken. De voorraadkasten vullen en ieder dubbeltje omdraaien. Maar niet gevreesd de smaak zal er nimmer onder lijden want zelfs voor een paar euro kunnen we iets heerlijks op tafel toveren.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag een heerlijk eenvoudig streekgerecht uit Puglia waar ik afgelopen zomer 10 dagen mocht bivakkeren. Daar ontdekte ik Orecchiette con cime di rapa. In gewoon Nederlands, Pastaschelpjes met Italiaanse raapstelen maar aangezien dat laatste hier haast niet te verkrijgen is gebruiken we broccoli.

Hieronder ziet u één voorbeeld video maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

20160628_183411

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Orecchiette con broccoli:

● 400 gram Orecchiette, hier is alleen gedroogde verkrijgbaar dus voeg eerst de pasta aan het kokende water toe en 10 minuten voordat de kooktijd verstreken is de broccoli
● 500 gram broccoli
● Olijfolie
● 2 teentjes knoflook
● 4 ansjovisfilets uit blik
● 1 chilipepertje
● Pecorino
● Peper
● Zout

Extra tip, voeg de uitgelekte pasta en broccoli toe aan de pan met olie, ansjovis, knoflook en chilipeper. Één lepel kookvocht erbij en laat het onder goed husselen nog 1 minuut op laag vuur pruttelen.

Aan tafel, voor nog geen 4 euro een voedzame, gezonde, echt overheerlijke aparte en zelfs veganistische pasta als je de pecorino weglaat. Een pasta waar je vriend en vijand mee zult verrassen.

Hamsteren, geen hongerwinter voor ons. wij zijn op alles voorbereid!

20160628_183548

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *