De Smaak Van Verbraak #29

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag is weer aangebroken, het weekend geroken. Hup in de keuken! De Smaak van Verbraak, we gaan weer koken!

Na een storm van kritiek verleden week van intersectionele veganisten naar aanleiding van het offeren van Bambi in mijn wekelijkse feestmaal gaat de Smaak van Verbraak vandaag overstag. Eenmalig uiteraard want Verbraak buigt niet voor ophef maar vindt wel dat de Smaak er voor iedereen moet zijn. De Smaak moet verbinden!

Zie het als een geste naar de intersectionele veganistische gemeenschap, ik reik jullie de hand.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Neem mijn hand veganisten van Nederland dan gaan we vanavond een onverdoofd ritueel geslachte zwarte bonen burger met ovenfriet en zelfgemaakte ketchup op tafel toveren.

Hieronder ziet u één voorbeeld video maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Zwarte bonen burger:

● Blik zwarte bonen
● Halve zak tortillachips
● 3 eetlepels paneermeel
● 2 eetlepels haver
● 2 kleine rode uien
● theelepel kurkuma
● theelepel ras el hanout
● theelepel gerookt paprikapoeder
● Peper
● Zout
● Olijfolie
● 4 Hamburgerbroodjes (Check hier of uw brood veganistisch is)
● Tomaten,niet erdoorheen raspen. Als het te droog wordt olijfolie toevoegen. Tomaat gewoon op het broodje
● ijsbergsla

Ovenfriet:

● 800 gram vastkokende aardappelen
● 3 rode uien
● 4 teentjes knoflook
● 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
● 1 eetlepel cayennepeper, als je het niet te pittig wil iets minder
● Olijfolie
● Peper
● Zout

Ketchup:

● 1 grote ui
● 3 stengels bleekselderij
● Halve centimeter gember
● 1 chilipeper
● 1 rode paprika
● Klein blikje tomatenpuree
● Blik gepelde tomaten
● 4 eetlepels azijn
● 7 eetlepels basterdsuiker
● Olijfolie

Aangezien er voor de ovenfriet en ketchup geen filmpje is zal ik kort uitleggen hoe ze gemaakt worden:

De ovenfriet is een makkie, een kind kan de was doen dus nodig dat vervelende jongetje uit de straat uit en zet hem aan het werk. Aardappelen in de desgewenste vorm snijden, uien in vieren, knoflook pletten en alles husselen met de specerijen en olijfolie. In de ovenschaal, oven op 250 graden en na 15 minuten even omschudden. 10 tot 15 minuten daarna zijn ze klaar, wel goed in de gaten houden anders heb je kolen!

_dsc0652

En nu afronden, ketchup brouwen! Haal de oude kookpot van opa uit de kast en fruit in flink wat olijfolie alle groenten en de gember een minuut of tien. Blikje tomatenpuree één minuut meebakken en dan het blik gepelde tomaten erbij. Azijn en basterdsuiker toevoegen en inkoken tot de gewenste substantie bereikt is. Bij mij is dat na ongeveer 20 minuten. Staafmixer erin en de hele handel goed pureren.

2013-12-23-19-26-41

Klaar, alle veganisten verzamelen!

Gooi je leren schoenen uit, neem een advocaatje, kruip op het berenvel voor de openhaard en geniet van deze diervriendelijke vrijdagavond!

PS. koop niks van de @VegaSlager want die heeft zijn ziel verkocht aan de Unilever Duivel!

ctlgw9owgaadu5l

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

0 gedachten aan “De Smaak Van Verbraak #29”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *