De Smaak Van Verbraak #88

De Smaak van Verbraak

Zalig nieuwjaar mensen, we knallen 2018 in en ook in dit nieuwe jaar gaan we weer genieten, borrelen, schransen en kokkerellen.

Alweer een nieuw jaar, conferances gezien, oliebollen gegeten, voor een miljoenmiljard de lucht ingeklapt en liters bubbels gedronken maar de melancholie blijft. Ieder jaar dat we vooruitgaan verlang ik meer naar het verleden. De jaren tachtig om exact te zijn, daar verlang ik naar. Ondanks de crisis en dreiging uit de Sovjet-Unie voor mij het summum.

De jaren tachtig, zonder Boefjes spelen op straat, Atari en Nintendo 8-bit, geitenwollenmutsen op de openbare basisschool, vakanties met de vouwwagen naar Frankrijk maar vooral onbezorgd en onbezonnen en dat wens ik terug en dat gaan we vanavond doen.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond gaan we terug naar de jaren tachtig, vanavond gaan we borrelen met een ouderwetse edoch klassieke garnalencocktail!

Vanavond geen voorbeeldfoto’s want dit is te simpel voor beelden, vanavond ook geen foto van het eindresultaat want ik maakte er met mijn zatte hoofd een bende van, wat gelukkig niks af deed aan de goddelijke smaak. Vanavond gaan we knallen.

Dus vanavond alleen sec het recept, het verrukkelijke nieuwjaarsborrel recept.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Borrel, Nieuwjaarsborrel:

● 200 gram Hollandse grijze garnaaltjes
● 1 sjalotje
● 1 Romana sla
● 4 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
● 1 eetlepel zelfgemaakte ketchup
● 1 toefje slagroom
● 2 eetlepels Wiskey of Cognac
● 1 eetlepel citroensap
● Gerookt paprikapoeder of cayennepeper
● Stokbrood

Aangezien iedereen dit ooit in zijn of haar jeugd gegeten heeft zou ik eigenlijk geen uitleg hoeven geven over hoe je de perfecte garnalencocktail maakt maar aangezien er lieden zijn die gewoon een potje Calvé cocktailsaus over deze kostbare schaaldieren gooien ga ik toch even uitleggen hoe het echt moet en heurt.

Laten we beginnen, de saus is de basis dus daar vangen we mee aan. Het is heel eenvoudig, mix de mayonaise met een fijn gesnipperd sjalotje, ketchup, drank, het citroensap en het toefje slagroom in een bakje onder elkaar. Zet de saus een uurtje in de koelkast en klaar, de ultieme cocktailsaus binnen 3 minuten.

Fuck Calvé, fuck Unilever!

Tijd om af te ronden en aan te vallen op de beste nieuwjaarsborrel sinds Lubbers I.

Stokbroodje afbakken en leg ondertussen op ieder bord 3 van de stevigste blaadjes sla, vul ze met de beste garnaaltjes die onze noordzee rijk is en drapeer er een lepel van de legendarische cocktailsaus overheen, aftoppen met gerookt paprikapoeder of cayennepeper en klaar. Helemaal klaar voor het nieuwe jaar.

Dus plop, op 2018 maar we genieten alsof het 1988 is!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *