De Smaak Van Verbraak #79

De Smaak van Verbraak

Een goedenavond allemaal, het weekend staat op het punt van uitbarsten dus we gaan weer heerlijk culinair kokkerellen met uiteraard de enige echte en vermaarde smaak van Verbraak!

Het was eigenlijk best een rustige week met amper ophef, behalve dan dat alle mannen beesten schijnen te zijn volgens sommige vrouwen maar dat neemt geen enkel weldenkend mens serieus en dus Verbraak ook niet. Wat Verbraak natuurlijk wel heel serieus neemt is culinaire hoogstandjes bedenken en dat heeft hij dan ook weer eens gedaan en dat gaat hij nu met jullie allemaal delen.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond dus een eigen ende unieke creatie van mijn hand, vanavond almachtige artisjokken!

Hieronder ziet u enkele voorbeeldfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Almachtige Artisjokken:

● 400 gram penne of pappardelle
● 1 teentje knoflook
● 1 blik artisjokken of artisjokken in olie
● 1 potje of bakje artisjok tapenade
● 250 ml slagroom
● Olijfolie
● Pecorino
● Gedroogde of verse peterselie
● Zout
● Peper

Aangezien er uiteraard geen filmpje en zelfs nergens op het wereldwijde web een recept te vinden is van deze unieke creatie zal ik kort en bondig uiteen zetten hoe dit almachtige gerecht binnen een half uur op de dis staat.

Dus laten we snel beginnen met het creëren van dit goddelijke gerecht!

Allereerst zetten we een ketel met ruim kokend en behoorlijk gezouten water op voor de pasta.

Side note: Pappardelle is eigenlijk geschikter voor dit gerecht maar ik had nog een berg penne en wou de kosten drukken.

Dan kunnen we nu verder met de voorbereidingen, plet en snij de knoflook fijn en fruit het in olijfolie zachtjes aan. Daarna trekken we het blik artisjokken open, spoel ze heel goed af want anders bestaat de kans dat je toch nog bliksmaak proeft, om dat zeker te voorkomen kun je ook artisjokken op olie gebruiken. Snij nu de artisjokken in tweeën en dan kunnen ze met wat zout en peper de pan in. We bakken de artisjokken een minuut of 3 op een redelijk laag vuurtje alvorens we de tapenade toevoegen. Laat de tapenade ook nog 1 minuutje pruttelen en prak ondertussen de artisjokken iets fijner met een vork. Nu hoeft alleen nog de slagroom erbij en dan is het alweer tijd voor de finishing touch.

Waarschijnlijk is de pasta nu ook perfect gekookt dus afgieten maar en met een half kopje kookvocht toevoegen aan de saus. Hussel alles goed door elkaar en we kunnen deze sensationele pasta opdienen.

Op het bord nog wat peterselie eroverheen strooien, Pecorino raspen et voilà.

Tijd om aan te vallen, aanvallen op de almachtige artisjokken!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *