Sigrid Kaag en de ultrazionistische paniek

Gisteren rond 18.00u was er plots consternatie op ultrazionistisch twitter. RTL kwam met het bericht dat naast Halbe Zijlstra ook D66 diplomate Sigrid Kaag minister van buitenlandse zaken wordt.

Al maanden wordt er op de extreem rechtse en ultrazionistische flank van het online meningen spectrum – ongetwijfeld op aangeven van extreem rechtse organisaties uit Israël – een hetze gevoerd tegen deze mevrouw die bij ondergetekende relatief onbekend was. Voorlopers bij deze hetze zijn uiteraard de judeo-fascisten van de website Opiniez die al maanden in hun stukken waarschuwen voor de benoeming van Kaag en daar ander politieke partijen (CU, VVD, CDA) mee lastig vallen.

Wat is het probleem? Sigrid Kaag is getrouwd met een Palestijn. Dat dat voldoende is voor een instant haat en lasterlawine aangezwengeld door de usual suspects, bleek wel uit het feit dat Kaag blijkbaar direct haar twitteraccount moest afschermen gisterenavond. Immers haar standpunten aangaande het Israelisch-Palestijns conflict kunnen de oorzaak niet zijn. Voor zover ondergetekende dat kon nagaan, zijn die gebaseerd op internationaal recht, gericht op een Tweestatenoplossing. Staand buitenlands beleid van Nederland en van de hele internationale gemeenschap inclusief de VS.

Bij de hierboven in tweets aangehaalde ultrazionisten liggen de bedoelingen er uiteraard dik boven op. Op de golf van het op rechts gebruikelijke anti-islam sentiment haatzaaien richting de Palestijnen als volk. Tegenstanders in het debat delegitimeren door middel van laster, insinuaties en beschuldigingen antisemitisme en het propageren van regelrechte geschiedvervalsing m.b.t. Israelisch-Palestijns conflict. Alles zodat de illegale kolonisatie van ‘Judea en Samaria’ zoals zij de Westbank abusievelijk en anachronistisch noemen, ongestoord voortgang kan vinden.

Echter, ook iemand als de zich tot het Jodendom bekeerde en ‘gematigd’ voordoende Esther Voet behoort tot deze kliek. Hoewel ze het schelden en lasteren aan anderen overlaat, speelt zij haar rol voornamelijk met het op rechts salonfähig maken ‘extreem rechts Israël’ en het delegitimeren van mensen die terecht kritiek hebben op de illegale kolonisatie van de Westbank. Zo ook Sigrid Kaag. In onderstaande tweet verwijst Voet op aangeven van judeo-fascist Ernst Lissauer naar een fragment uit buitenhof waaruit moet blijken hoe verschrikkelijk Kaag (verlengstuk van de PLO!) wel niet is. Ik zou zeggen, oordeelt u zelf:

https://www.vpro.nl/speel~WO_VPRO_416130~nps-vpro-6-oktober-1996-buitenhof-israel-en-de-palestijnen-de-lange-vs-kaag~.html

Update: Hieronder nog een voorbeeld van hoe Esther Voet te werk gaat met betrekking tot Sigrid Kaag, toekomstig minister:

Eerst een ogenschijnlijk vriendelijk grapje maken naar ‘mevrouw de minister’ wiens account belaagd wordt door het meer extremistische en asociale deel van Voets eigen klapvee en daarom achter een slot is gegaan. Dan komt de laffe briefjes schrijver en mislukt stemkastje Jan Dijkgraaf even de ‘antisemitisme’ voorzet geven wat beantwoord wordt met een vriendelijk lachje. Voets racistische klapvee op twitter gaat het inmiddels helemaal los:

Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

0 gedachten aan “Sigrid Kaag en de ultrazionistische paniek”

  1. Wat een gelul van deze schrijver. Op de 1e plaats komt Judea en Samaria al voor in het Oude Testament en in het Nieuwe Testament. Die namen zijn dus niet onterecht aan die zgn Westbank gegeven. En als hij dan geschiedenis heeft geleerd, dan weet hij ook dat Palestina en het Palestijnse volk nimmer heeft bestaan. Daarnaast is o.a. aan Yassar Arafat ook verteld dat het land voor “zijn” volk Jordanië is, alleen heeft hij dat altijd geweigerd vanwege zijn haat tegen de Joden. Hij is en was moslim en gewoon een moordenaar en zij heeft hem altijd gesteund. En die 2-statenoplossing is een gedrocht, “opgelegd” door een niet-onafhankelijke en vooroordeelde VN. En wie, ja wie wensen er géén 2-statenoplossing en vrede???? Ja wie, zeg het maar……wat, juist diezelfde Palestijnen, Abbas en zijn vrienden van Hezbollah en Hamas…. Dus die mevrouw die 2 kinderen heeft en ze geen Nederlanders noemt maar Palestijnen is derhalve ONgeschikt voor deze functie.

  2. zelden zo’n demoniserend en eenzijdig stuk gelezen. ik moet zeggen ik vind links toch al steeds gevaarlijker worden maar dit slaat alles. zelfs de nazi’s zouden blij geweest met deze “meneer”. beschamend! de haat van links tegen israel en joden wordt steeds gevaarlijker ik kan goed begrijpen dat joden zich niet meer veilig voelen in nederland en weg gaan. en dat is tegenwoordig niet door rechts maar door links. een joodse schrijver had al eens geschreven de toekomstige fascisten zullen de anti fascisten zijn. het is bizar dat hij volledig gelijk heeft gekregen. misschien hebben de joden door hun jarenlange vervolgingen door de eeuwen wel een beter inzicht in de mensheid dan veel andere groepen.

  3. Een palesteinse bruid als Kaag zou nooit in een westers modern land een ministerspost mogen krijgen.
    Dat klinkt namelijk alsof de terrostische palestijnen gelijk hebben inzake claim inzake Israelische gronden.
    Het land voor palestijnen bestaat namelijk al,dat zijn Jordanie en Libanon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *