De Smaak Van Verbraak #58

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag in een zonovergoten Maastricht, het weekend kan weer beginnen. Het weekend wat voor velen extra lang is dankzij hemelvaartsdag, dus laten we er extra van genieten en daar helpt de Smaak van Verbraak uiteraard graag aan mee!

Het was deze week de week van het voetbal, woensdagavond trad Ajax in Stockholm aan tegen de betonnen muur van Mourihno. Na zoveel jaar eindelijk weer een Nederlandse club in een Europese finale maar het wonder van Stockholm mocht helaas niet geschieden. De spelers van Ajax waren helaas niet opgewassen tegen de moorddadige tactiek van Manchester maar Ajax en hun supporters mogen, nee moeten gewoon trots zijn dat dit jonge team dit bereikt heeft. Goed voor hun en goed voor het hele Nederlandse voetbal.

Op een iets ander niveau was er gisteren ook een kraker om u tegen te zeggen, MVV speelde in een tot de nok gevulde Geusselt de promotie/degradatie kraker tegen de aartsrivaal uit Kerkrade. De wedstrijd had werkelijk alles in zich wat een derby een derby maakt op doelpunten na dan. De sfeer was ongekend al liep het helaas even iets te ver uit de hand maar laten we hopen dat die klootzakken snel gepakt zijn. En nu op naar zondag als de beslissing echt gaat vallen in het Parkstad Limburg stadion, tot die tijd leeft heel Maastricht tussen hoop en vrees. En om ons daar mentaal op voor te bereiden hebben we een goede vette bodem op de maag nodig en daar gaat Verbraak voor zorgen!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Als je aan voetbal denkt dan denk je uiteraard meteen aan bier en een vette hap, normaalgesproken werp je dan een paar bitterballen en frikandellen van Beckers, Mora of een ander merk in de frituur maar je kunt ze ook zelf maken en dan weet je eindelijk ook eens een keer wat er exact in je frikandel zit. En daarom gaan we vandaag dus zelf snacks maken, kroketten, bitterballen en frikandellen snacken totdat we omvallen!

Hieronder ziet u 2 korte instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Frikandellen:

● 300 gram speklapjes
● 500 gram kipfilet
● 2/3 theelepel ve-tsin
● 8 eetlepels uienpoeder
● 2/3 theelepel gemberpoeder
● 2/3 theelepel gedroogde koriander
● 2 theelepels knoflookpoeder
● 60 gram paneermeel
● Zout
● Witte peper

Bitterballen/kroketten:

● 500 gram runderlappen
● 1 liter water
● 60 gram bloem
● 50 gram boter
● Nootmuskaat
● 3 eieren
● Paneermeel
● Zout
● Peper

Potten bier op tafel, sausjes erbij en aanvallen want dit is echt Voetbal Voer!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.