De Smaak Van Verbraak #57

De Smaak van Verbraak

Alweer een week omgevlogen, een bewogen week waarin de zomer eindelijk echt zijn intrede deed en het kwik voor het eerst dit jaar boven de dertig graden kwam. Geen temperaturen om de keuken in te duiken dus slenteren we vandaag op zijn Zuiders met de Smaak van Verbraak de tuin, het balkon of het dakterras op!

Het was uiteraard ook de week van het formatiedebacle, na dik 60 dagen een toneelstukje opvoeren met Jesse Klaver kwam dan eindelijk het verlossende woord. En precies wat iedereen al wist de verschillen tussen Jesse en de VVD/CDA zijn onoverbrugbaar. Dus nu kabbelen we weer verder met de CU en zal er voor de meteorologische zomer begint vast geen kabinet zijn. Prima wat mij betreft, zonder kabinet gaat toch alles op dezelfde afbrekende weg door als met een nieuw kabinet Rutte en daarom moeten we er zelf maar wat van maken deze zomer en de Smaak van Verbraak gaat jullie daarbij helpen!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Ook al is het vandaag druilerig, we gaan de zomer inluiden want zoals gezegd is die deze week officieel begonnen. En daarom is het tijd om de BBQ tevoorschijn te toveren want we gaan niet gewoon BBQ’en maar buitengewoon!

Hieronder ziet u enkele foto’s en een kort instructiefilmpje maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Gemarineerde BBQ-Scampi’s:

● 48 easy peel scampi’s
● Lange satéstokjes
● Olijfolie
● 6 tenen knoflook
● Halve citroen
● Chilipeper naar smaak
● Handje peterselie
● Peper
● Zout

Pastasalade met BBQ-gegrilde groenten:

● 500 gram penne
● 2 courgettes
● 1 aubergine
● 1 rode paprika
● 1 rode ui
● Handje Kalamata olijven
● 1 bol gepofte knoflook
● Klein zakje rucola
● Olijfolie
● Balsamico azijn
● Zout
● Peper

Aangezien er geen filmpje is voor de scampi’s zal ik kort uitleggen hoe deze doodeenvoudig te bereiden zijn.

Pers de knoflook en doe deze met een half kopje olijfolie in een schaal, voeg chilipeper, zout en peper naar smaak toe. Nu nog het sap van een halve citroen erbij en dan kunnen de scampi’s in de marinade. Goed husselen, uiteraard gewoon met je handen en dan nog wat citroenzest plus de gesneden peterselie erbij. Paar uur afgedekt in de koelkast en dan tot slot als de BBQ gloeiend heet is kunnen de scampi’s op in water geweekte satéstokjes, 2 à 3 minuten per kant gegrild worden. Ondertussen bedruipen met marinade en klaar zijn we!

PS. deze marinade is ook ideaal voor BBQ-inktvis. (foto)

Hoppa, stokbroden plus sausje erbij en dan de BBQ aan. Klaar om met een koel drankje tot diep in de nacht volledig ontspannen achterover te leunen en te genieten van deze buitengewone BBQ!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.