De Smaak Van Verbraak #56

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag, Verbraak is er weer helemaal klaar voor na een legendarische week en het gevoel dat de zomer er nu echt aan zit te komen kan dit weekend niet meer mis, maar om daar extra zeker van te zijn duiken we snel weer de keuken in voor een smaak van Verbraak om van te watertanden!

Het was de week van de halve finales en wat een spektakel was dat zeg. In Lyon verspeelde Ajax haast een zekere 4-1 voorsprong uit de heenwedstrijd maar streed met 10 man de laatste 10 minuten op leven en dood. Het was niet om aan te zien en de spanning ongekend maar ze sleepten alsnog de finale in Stockholm voor de poorten van de hel weg. Weergaloos, voor het eerst in 15 jaar weer een Nederlandse club in een Europese finale. We kunnen het weer!

En de koek kan helemaal niet op want Nederland plaatste zich ook nog voor de finale van het Eurovisie Songfestival al was dat gezien de competitie ook niet heel lastig. Maar je weet het nooit met al die Oost-blok landen die elkaar matsen en ook nog een hele andere smaak hebben, zo werd het toch nog even billenknijpen voor OG3NE door het zogenaamde random oplezen van de finalisten.

Al bij al dus een epische week voor ons kleine kikkerlandje, we staan weer helemaal op de kaart. Nu nog afmaken, maar sowieso op naar de twee finales in respectievelijk Kiev en Stockholm. En morgenavond begint het al met de finale van het Eurovisie Songfestival en daar gaan we ons nu dus op voorbereiden!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Een geslaagde Songfestival avond kan natuurlijk niet zonder hapjes en daarom pakken we vanavond uit met Griekse hapjes oftewel Mezes!

Hieronder ziet u drie korte instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Gegrilde pijlinktvis:

● 2 pijlinktvissen
● 2 chilipepertjes
● 6 teentjes knoflook
● Olijfolie
● Zout
● Peper
● peterselie

Taramasalata:

● Oud witbrood
● Water
● Scheutje limoensap
● Glas olijfolie
● Visroe is hier haast bijna onverkrijgbaar dus nemen we een potje zalm of forel viskuit

Aardappelsalade:

● Klein potjes Griekse Yoghurt (niet Griekse stijl)
● 5 vastkokende aardappelen
● Komkommer
● Half bakje cherrie tomaatjes
● Basilicum
● Zout
● Peper
● Olijfolie

Zo we zijn er helemaal klaar voor, languit op de bank. Stokbrood erbij, flesje wijn open en laten we trots zijn op dit mooie land. Niemand kan ons stoppen, zeker niet met deze memorabele Mezes in de hand!

Hup OG3NE!!!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *