Briefje aan Marike Stellinga

 

Beste Marike,

Vandaag heb je ons positief verrast met je best wel inhoudelijke benadering van het basisinkomen. Positief inderdaad, en dat is vooral gelegen in het feit dat wij niet hadden verwacht dat je de stellingen zou verlaten om deel te nemen aan deze discussie. Jammer genoeg is je eindconclusie dat het basisinkomen niet betaalbaar is en dus niet snel ingevoerd zal worden. Zonder namen te noemen geef je aan dat dit ondersteund wordt door economen van faam en naam. Maar zoals ook jij wel weet zijn er altijd voor,- en tegenstanders. En zoals we in Nederland gewend zijn gaan deze mensen niet met elkaar in gesprek, maar gooien elkaar dood met argumenten vanuit hun ingenomen stellingen.

Bij Batavirus zijn we in het midden gaan zitten en hebben de afgelopen periode in samenwerking met politiek econoom Johan Horeman objectief de verschillende methodieken van een basisinkomen doorgerekend. En ik kan je vertellen dat we steeds enthousiaster werden. Zoals je terecht aangeeft is een basisinkomen onvoorwaardelijk. Waar je wel aan voorbij ging is dat er meerdere vormen zijn om een basisinkomen in te voeren. Wij gebruiken overigens liever de term nieuwe Sociale Zekerheid. We willen je graag verzoeken om je eens te verdiepen in de verschillende vormen en de bijbehorende berekeningen die je onder de volgende link kunt vinden, De Sociale Zekerheid onder de loep.  Bij voorbaat excuses voor deel 1, maar positief schrijven over het huidige stelsel Sociale Zekerheid lukt ons niet. Daarna word je aan de hand door de berekeningen heengeleid die bij de verschillende opties horen.

Mocht je behoefte hebben aan een toelichting zijn we graag bereid om deze te geven, een mailtje naar info@batavirus.nl volstaat. Uiteraard zien we ook je reactie graag tegemoet nadat je onze stukken hebt gelezen. We zijn zelfs bereid deze te plaatsen met jouw instemming. Dit alles in het kader dat de discussie niet stil moet vallen omdat ons huidige stelsel Sociale zekerheid kaput is.

Met vriendelijke groet,

Johan Horeman & Watapatja

Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

2 gedachten aan “Briefje aan Marike Stellinga”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *