De Smaak Van Verbraak #55

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag, Verbraak proeft de vrijheid in de lucht. De vrijheid die we moeten koesteren, de vrijheid die we moeten vieren. Dus duiken we in alle vrijheid de keuken in om bevrijdingsdag extra glans te geven!

4 en 5 mei, dagen in het jaar om stil bij te staan. Stil staan bij een zwarte pagina uit onze geschiedenis en nog behoorlijk recente geschiedenis ook. Iedereen heeft wel grootouders of overgrootouders die de oorlog hebben meegemaakt al verdwijnt die generatie nu natuurlijk wel langzaam, en daarom is het herdenken van de doden op 4 mei en het vieren van de vrijheid vandaag juist extra belangrijk. Opdat wij nooit vergeten.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet, geniet van de vrijheid want die is nooit vanzelfsprekend!

De vrijheid vier je weelderig, de zee is voor mij de ultieme vrijheid en daarom gaan we vandaag overheerlijke vongole met spaghetti maken, ruik de zee en proef de vrijheid.

Hieronder ziet u een kort instructiefilmpje maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Vongole met spaghetti:

● 600 gram vongole
● 400 gram spaghetti
● 1 vers chilipepertje
● 6 teentjes knoflook
● Olijfolie
● Scheutje witte wijn
● Bosje peterselie

Nog een klein scheutje goede olijfolie eroverheen, flesje Siciliaanse Grecanico ontkurken (lees opendraaien) en de vrijheid is compleet ende alom aanwezig.

Leve de vrijheid, laat ons hem eeuwig bewaken!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *