Vrijdagmiddag, Verbraak staat weer in de startblokken. We knallen het weekend weer in met de meest toonaangevende kookrubriek van het universum!
Het was de week van de micro-ophefjes, de kleurplaat van Hitler bij het kruidvat maar wat de bourgondische levensgenieter natuurlijk een echte doorn in het oog was is uiteraard de Roti van de Hema. De Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij haalde het in hun hoofd om voor € 6,50 droge rijst met kipkerrie en een ei als Roti te verkopen. Ongelooflijk, plak er een leuke naam op en het verkoopt beter moeten ze bij de Hema gedacht heben. Zelfs de pakjes wereldgerechten van Knorr komen nog dichter in de buurt van originele Roti, het is een gotspe! Pure marketing nonsense die tenkoste gaat van de smaak en dat pikken we niet, daarom vandaag echte Roti.
Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!
Roti dus, echte Surinaamse roti!
Hieronder ziet u een kort instructiefilmpje maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.
Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:
Surinaamse roti:
● 12 kippenbouten
● 10 vastkokende aardappelen
● 6 eieren
● 4 tomaten
● 8 eetlepels massala
● 4 uien
● 300 gram kousenband
● 4 teentjes knoflook
● klein stukje gember
● 5 laurierblaadjes
● 2 bouillonblokjes (kippenbouillon)
● 1 liter water of genoeg totdat alles helemaal onder staat
● 8 Rotivellen
● Zout
● Peper
● Zonnebloemolie
Komkommersalade:
● 1 komkommer
● 0,5 liter azijn
● 3 eetlepels basterdsuiker
Kijk Hema zo doe je dat, ook nog goedkoper dan €6,50 per portie en dan kun je als je echt helemaal alles zelf wil maken de Rotivellen ook nog even rap fabriceren.
Potje sambal op tafel, ijskoud Surinaams biertje erbij en lekker lui achterover leunen met deze riante Roti!