Wakker Worden!

We hebben op Batavirus regelmatig aandacht besteed aan het recht op bed, bad en brood. Een recht dat voor ieder mens vanzelfsprekend zou moeten gelden. En toch is dat niet zo vanzelfsprekend. Onder aanvoering van enkele gutmenschen van de links-lullen-rechts-zakkenvullen grachtengordelelite uit de republiek Amsterdam zijn we afgelopen week overspoeld met de zoveelste actie om de hongersnood in Afrika te stillen. Via ons nationale bedelnummer Giro 555 hebben we wederom royaal gegeven. Dit doen we overigens al decennia, waarbij we blijkbaar er vrede mee hebben ons schuldgevoel af te kopen zonder bij te dragen aan echte oplossingen. De Goede Doelen industrie achter Giro 555 vaart er wel bij, 3x raden welke types u daar veel tegenkomt? Types die jammer genoeg geen oog hebben voor de binnenlandse situatie. De snelst groeiende supermarkt van Nederland is namelijk nog steeds de voedselbank, een schande voor één van de rijkste landen op aarde.

Naast ons gul beleid over de grenzen om bijvoorbeeld de ergste honger te ledigen, wordt het tijd om op ook eens orde op zaken te stellen in eigen land. Ons nieuwe kabinet staat voor een paar grote uitdagingen namelijk. Allereerst dienen ze te zorgen dat de voedselbank een halt wordt toegeroepen en voor de volgende verkiezingen tot de geschiedenis behoort. Een grote stap voorwaarts zou een wijziging van onze Sociale Zekerheid zijn, zodat mensen verzekerd zijn van het absolute bestaansminimum. Een bestaansminimum dat dus voorziet in bed, bad en brood. Invoering van het NegIB zou onze economie stimuleren en mensen voorzien van brood en bed. Dat bad is wel geregeld, Nederland beschikt namelijk over het beste drinkwatersysteem van de gehele wereld. Nou nog even bij wet vastleggen dat dit niet mag worden geprivatiseerd en mensen niet mogen worden afgesloten. Als mensen over voldoende middelen beschikken is dat brood ook wel geregeld. Hoewel, vaste klanten van de Jumbo kunnen komende week tegen lege schappen aanlopen.

Komen we op het laatste punt van het bestaansminimum, het bed. Bedden in overvloed o.a. bij de Ikea, maar het probleem is dat je dat bed ergens moet stallen. En dat doe je bij voorkeur op een plek waar je beschermd bent tegen hemelwater en overige weersinvloeden, een Frogertje zeg maar. En daar hebben we een groot probleem te pakken. Onder de bezielde leiding van Stef Blok, minister van Volkshuisvesting in het beste kabinet ooit, is wonen duurder dan ooit. De belangrijkste oorzaken zijn gelegen in een structurele uitverkoop, lees privatisering, van sociale huurwoningen en het ontkennen van een tekort aan woningen. Iedereen die op zoek is naar een betaalbare huurwoning kent de frustraties die dat met zich meebrengt. Geduld is nou eenmaal niet de beste eigenschap van de meeste mensen.

Vooruitlopend op de nieuwbouwplannen van ons nieuwe kabinet die overigens volgens de geruchten uit het Haagsche niet verder gaan dan een grondige renovatie van het Binnenhof, hebben diverse gemeenten plannen ontwikkeld voor nieuwe huisvesting. Niet voor u trouwens! Nee, deze huizen zijn bedoeld voor alle nieuwkomers op de markt. En dan bedoel ik natuurlijk statushouders en niet uw kinderen die een eigen stekkie zoeken. Sowieso hebben we al laten zien dat we migranten met open armen ontvangen, terwijl we nog steeds geen sluitend vangnet hebben voor mensen die uit huis gezet worden. Met een beetje geluk kunt u dan nog terecht op Fort Oranje, het rioolputje van Nederland. Gelukkig zorgen de statushouders er niet voor dat de wachtlijsten voor een woning verder oplopen. Tenminste, dat zou je denken met al die nieuwbouwplannen. Het tegendeel is echter waar, zie onderstaand bericht dat wij in onze inbox aantroffen (dank hiervoor tipgever).

U leest het goed. Deze conceptbrief is inmiddels verzonden naar alle woningzoekenden in het oude Gaasterland-Sloten. In opdracht van onze overheid worden statushouders vanaf nu met voorrang geplaatst in vrijkomende woningen. En dat in een gebied waar de wachttijden al geruime tijd steeds verder oplopen. En deze brief is niet uniek, het beleid geldt in heel Nederland. Nieuwe Nederlanders zijn blijkbaar net even meer Nederlander dan u en ik, de geboren Nederlanders. Mijn inziens is dit overigens een vorm van ‘positieve’ discriminatie die volledig strijdig is met artikel 1 van onze grondwet. Waar vele Nederlanders graag weer willen werken nu de arbeidsmarkt samen met onze economie herstelt van de crisis, blijken statushouders zelfs hier een voorrangspositie te bekleden. Amsterdam telt nog steeds 48.000 werklozen, maar weet wel honderden statushouders aan werk of studie te helpen. What’s next?

Wat me echter nog het meest verbaast is de totale apathie waarmee de Nederlandse bevolking toekijkt en dit bizarre beleid niet gebaseerd op enige logica accepteert. We lijken wel een stel geslagen honden die steeds braaf naar het baasje terugkeren. De wereld staat op zijn kop! Wakker worden!

 

 

Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

2 gedachten aan “Wakker Worden!”

  1. klinkt mij helaas bekend in de oren, typisch geval van het falende landelijke bestuur. Schande!

  2. Pingback: Urgent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *