De Smaak Van Verbraak #45

De Smaak van Verbraak

Weekend, we gaan er weer voor zitten dus snel de oven goed verhitten, genieten van de smaak van Verbraak en daarna heerlijk pitten!

Deze week raasde storm Doris door ons land, het leek wel herfst en dat terwijl carnaval voor de deur staat. Gelukkig ga ik persoonlijk liever in mijn onderbroek door de storm dan dat ik carnaval vier al hoop ik voor de verstokte carnavalisten wel dat ze ongeschonden deze dagen door komen voor zover dat mogelijk is… Maar laten wij ons op de smaak focussen dit weekend want met de Smaak is het alle dagen echt feest.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Aangezien Verbraak zich in de herfst waant gaan we vanavond een heerlijke goedkope en simpele herfstpasta maken met als culinaire suprise gepofte knoflook, u zult versteld staan van de smaakexplosie.

Hieronder ziet u vijf voorbeeld foto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Herfstpasta met gepofte knoflook:

● 300 gram tagliatelle
● 250 gram champignons
● 1 rode ui
● 1 flinke bol knoflook
● 25 gram pijnboompitten
● 250 ml slagroom
● Klein bosje peterselie
● Olijfolie
● Zout
● Peper

Aangezien er geen filmpje is zal ik kort uitleggen hoe de tagliatelle met champignons en gepofte knoflook binnen no-time op tafel staat.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en snij de onderkant van de knoflookbol eraf, leg de bol met de onderkant naar boven op aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie. Aluminiumfolie nu dichtvouwen en 30 minuten in de oven.

Rooster ondertussen alvast de pijnboompitten in een droge pan en snij de ui, champignons en peterselie voor. Zet nu een ketel met ruim en flink gezouten water op voor de pasta en als de knoflook bijna klaar is koken we de tagliatelle 1 minuut korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit terwijl de pasta kookt de ui en voeg de champignons na een paar minuten toe en bak op een matig vuur totdat de pasta klaar is. Nu is het tijd voor de afronding, slagroom plus bijna alle peterselie erbij en uiteraard zout en peper naar smaak. En dan nu de pièce de résistance, de gepofte knoflook gaat in de saus, gewoon uitknijpen boven de pan en flink doorroeren. Tagliatelle erbij en één minuutje laten pruttelen onder goed husselen. Pijnboompitten eroverheen strooien en aftoppen met de het restje peterselie en klaar!

Vergeet carnaval, laat een lekkere fles Chianti ploppen en geniet van de geweldige gepofte knoflook smaaksensatie!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *