De Smaak Van Verbraak #41

De Smaak van Verbraak

Daaaaar zijn we weer, vrijdagmiddag, de Smaak van Verbraak en alles aan de kant. Snel boodschappen doen, kasten vullen en het hele weekend ons heerlijk terugtrekken met eten en drinken achter de warme kachel.

Het was de week van normaal doen en als het je niet bevalt vertrek je maar aldus onze roerganger Mark Rutte. Maar wat is normaal, qua eten denken nog veel mensen om vijf uur aan tafel met vlees, groente en aardappelen. Dat bevalt mij niet, moet de Smaak van Verbraak nu vertrekken? Nee natuurlijk niet want Verbraak is op een missie, een missie om de Smaak te optimaliseren!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

We hadden vandaag Steur kunnen fileren maar dat is gisteren al gedaan dus leek het mij beter om met deze kou een machtige, stevige quiche te gaan bakken. Geen klassieke quiche maar een speciale met een twist. Een quiche met prei, punt paprika en als verrassing een paar scampi’s.

Hieronder ziet u 5 voorbeeld foto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Quiche Speciaal:

● Rol quichedeeg, taartdeeg of 7 plakjes bladerdeeg
● Olijfolie
● Halve chilipeper
● 1 flinke prei
● 2 punt paprika’s
● 8 ontdooide gepelde scampi’s
● 3 eieren
● 250 ml kookroom
● 100 gram belegen kaas
● Eetlepel gedroogde oregano
● Zout
● Peper

Aangezien er geen filmpje is zal ik kort uitleggen hoe deze speciale quiche binnen anderhalf uur op tafel staat en no worries, de meeste tijd is oventijd!

Neem een ovenschaal of quichevorm en bedek deze met bakpapier, leg nu de rol quichedeeg er netjes in en zet hem apart. Ik kon zelf helaas geen quichedeeg vinden dus heb ik de bodem bedekt met bladerdeeg. Dan moet je gaatjes in de bodem prikken en hem vullen met gedroogde peulvruchten om hem daarna 12 minuten voor te bakken op 200 graden, blind bakken heet dit proces.

Zo nu de basis klaar is kunnen we de prei en chilipeper snijden, 10 minuutjes smoren in olijfolie op zacht vuur en uiteraard op smaak brengen met zout en peper. Daarna de punt paprika’s in kleine reepjes erbij en nog even 2 minuten op wat hoger vuur meebakken. Hop, alle gebakken groenten in een vergiet uit laten lekken en ondertussen de eieren, kookroom en oregano kloppen tot een geheel. Wat zout en peper erdoorheen, kaas raspen en de helft ook nog meekloppen.

Nu is het moment aangebroken om de quiche te assembleren! Giet het groentemengsel over de bodem van de quiche, voeg daarna het eierroomkaasmengsel toe. En dan nu de truc om de quiche echt speciaal te maken, verdeel de ontdooide en gepelde scampi’s over de quiche. Dompel ze driekwart onder zodat het staartje nog een beetje uitsteekt. Dan nu nog de rest van de kaas over de quiche strooien en schuif hem maar snel in een voorverwarmde oven. Drie kwartier op 215 graden en als hij te donker wordt afdekken met aluminiumfolie. Nu nog 15 à 20 minuten af laten koelen om op te stijven, dit moet echt anders is de kans groot dat hij helemaal uit elkaar valt.

En dan is het nu tijd om deze overheerlijke quiche aan te snijden en er volledig in te duiken met nog een laatste boodschap aan de Minister-president.

Quiche speciaal, veel beter dan normaal!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.