De Smaak Van Verbraak #40

De Smaak van Verbraak

Daar zijn we weer! Het weekend staat weer voor de deur en na Blue Monday is het de hoogste tijd om weer een lach op de gezichten te toveren. Geen tijd voor depressie, tijd om de smaakpapillen te verwennen en met de mensen waar je het meeste om geeft samen te komen. Samen komen met de Smaak van Verbraak.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet de inauguratie van Trump, de ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag gaan we Zeeuwse mosselen een oosters tintje geven, kruidig, pittig en zeer verrassend.

Hieronder ziet u zeven voorbeeld foto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Thaise mosselen met pandan rijst:

● 300 gram pandan rijst
● 3 kilo mosselen
● 1 grote ui
● Gedroogde chilipeper
● 3 flinke stronken paksoi
● 150 gram sugar snaps
● 1,5 a 2 eetlepels rode currypasta
● 200 ml kokosmelk
● 1 limoen
● Handje koriander

Aangezien er geen filmpje is zal ik kort uitleggen hoe de Thaise mosselen met geurige limoen pandan rijst binnen 20 minuten volledig zen op tafel staat.

Spoel de mosselen twee maal in ruim water en verwijder de baarden oftewel de uitstulpingen met een aardappelschilmesje.
Zet een flinke ketel water op met zout en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, ondertussen snijden we de ui en fruiten hem met wat gedroogde chilipeper aan in een grote mosselpan. Was de paksoi en sugar snaps en snij de paksoi in grove stukken. De sugar snaps hoeven alleen ontdoen te worden van de uiteinden en kunnen er dan zo bij. Smoor de groenten één minuut mee en dan kunnen de eetlepels rode currypasta erbij, bak deze op wat hoger vuur ook één minuutje mee. Nu roeren we de kokosmelk erdoorheen en als deze zich volledig vermengd heeft met de currypasta kan het vuur vol open en de mosselen in de pan! Plus minus vijf minuten op vol vuur met de deksel op de ketel laten koken. En niet vergeten, om de minuut goed opschudden zodat alle mosselen open zullen gaan. Nu zijn we bijna klaar, nog slechts een kwestie van afronden. Kijk goed of alle mosselen open zijn gegaan en schep alvast vier kommetjes vol met rijst en leg er een limoenpartje bij. Nu kunnen de borden gevuld worden met mosselen, het heerlijke kruidige, romige, pikante vocht, de groenten en ter afronding strooien we er nog een beetje koriander overheen.

Snuif het aroma op, open een fris flesje rosé of witte wijn en dompel je onder in deze meesterlijke mosselen!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.