Leve de Republiek der Zuidelijke Nederlanden!

Het is tijd, tijd om de gevestigde orde omver te werpen. De Zuidelijke Nederlanden zijn lang genoeg tegen elkaar uitgespeeld en onderdrukt.

Zeeland, Brabant, Vlaams Brabant, Antwerpen, Nederlands en Belgisch Limburg, Oost/West Vlaanderen is cultureel en historisch één entiteit. De Noorderlingen mogen zich best aansluiten maar hun hegemonie is voorbij. De Zuiderling is superieur, De Zuiderling gaat zich niet te buiten aan exorbitante exclamaties en culinaire minachting.

Wij zijn eeuwen lang een verscheurd volk geweest, we pasten ons aan. De heren uit Holland waren de baas, ze stuurden de marechaussee als de Zuiderling ook maar enigszins tegensputterde en een Gouverneur die waakte over ons allen. We zullen ook nimmer vergeten hoe het Zuiden zogenaamd floreerde in de tijden dat het zwarte goud uit de kolenmijnen door Italianen en Spanjaarden naar boven gehaald werd. Maar wat bleef er over toen de mijnen gesloten werden? Het grote geld ging naar de grachten in De Grote Stad. De strijkstok van de Zaanse Kolonisten was vet, veel vetter dan die van de Koempel die aan stoflongen overleed en vrouw plus 6 kinderen achterliet met een karig pensioentje.

Ik opper geen herstelbetalingen, ik opper geen excuses. Ik opper complete totale vrijheid ende onafhankelijkheid!

Dik 10 miljoen Zuiderlingen die in opstand komen, die de kaasschaaf in het hoenderhok werpen!

We zijn het zat, we hebben geleerd van ons verleden. Eerst werden we onderdrukt en uitgemolken als een wingewest gelijk de EU nu heel Nederland uitperst en daarna leerden we trucjes. We werden gehaaide Zuiderlingen, corrupt volgens anderen, maar er was een nieuw plan. Een samenzwering der Zuiderlingen, de meest achterbakse en verderfelijke Zuiderlingen verkozen we zodat ze in Den Haag een zetel in het parlement konden bemachtigen. De Zuiderling nestelde zich en leek enigszins tevreden met deze unheimliche machtsbasis. Maar toen kwam dit alles stapsgewijs boven water, dat hadden we niet verwacht.

De media smulden ervan en nog. Iedere misstap van de Zuiderling wordt breed uitgemeten en het frame was klaar, we zijn onbetrouwbaar, corrupt, achterbaks, het is hier Palermo aan de Maas en we zijn onverstaanbaar (dat laatste klopt wel, doen we overigens expres).

De tijd is nu rijp om dat noorderlijke juk van ons af te werpen, de schimmige spelletjes zijn voorbij en we verklaren ons vrij, volledig vrij!

LEVE DE REPUBLIEK DER ZUIDELIJKE NEDERLANDEN!!!


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

0 gedachten aan “Leve de Republiek der Zuidelijke Nederlanden!”

  1. geen exorbitante declaraties, hahaha, Limburgers hebben fraude uitgevonden. Maar succes met Limbabwe, het nieuwe Eritrea in Europa.

  2. @Watapatja ‘declaraties’ staat er niet. Verder eens hoor. Misschien is Mugabe wat als president van de republiek.

  3. Wijchen en ommelanden sluit zich ook aan. Tot aan de Teersdijk want alles daarboven zijn stadsen, de Nijmegeneuren en daar komt nog geen goeie hond vandaan en ze hebben de socialisten uitgevonden. Laat maar iets weten als je wat nodig hebt. We hebben uitstekende marketensters en afscheidingdeskundigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *