Geachte dames, heren en transgender species van eMANcipatie

Mijn goede vriend David, wij zijn als David en Jonathan, wees mij op uw vacature. Graag wil ik solliciteren op de functie van projectmanager bij Emancipator. Het lijkt mij geweldig om als lid door te dringen in uw team en samen te strijden tegen seksisme, racisme, imperialisme, neoliberalisme, zionisme, wit privilege, afrofobie, homofobie, islamofobie en last but not least lesbofobie. Samen houden we de eer van de eMANcipatie fier omhoog.

Over mijzelf: ik ben een jongeheer van 33, gepokt en gemazeld in het correcte denken. Le Deuxième Sexe van Simone de Beauvoir ligt op mijn nachtkastje, ik ben bekend met het discours van Michel Foucault, Edward Saïd, Noam Chomsky, Martha Nussbaum en natuurlijk Slavoj Žižek wiens tegendraadse filmanalyses ik zeer waardeer. Op een congres in Londen hebben we trouwens nog samen zittend geplast. Zoiets schept een band. Verder is mijn liefde voor het vrouwelijke geslacht in heel de Benelux bekend en moet ik op dit gebied alleen Herman Brusselmans en James Worthy als mijn meerderen dulden. Net als Mel Gibson in What women want weet ik wat de vrouw wil, want ik kan liplezen als de beste. Mijn vingers ten slotte bereiken 300 hartslagen in een minuut.

Als witte man ben ik mij natuurlijk wel diep bewust van mijn grote postkoloniale schuld. Graag zou ik dan ook wekelijks afgeranseld worden, bij voorkeur door een zwarte vrouw. Mocht u er geen weten, dan wil ik hiervoor Sylvana Simons graag aanbevelen. Vanzelfsprekend zoek ik dan ook niet naar een leidinggevende functie in het team, maar wil graag van onderen beginnen en dan naar boven werken. ‘Women on top’ zei powerfeminist Heleen Mees niet voor niets. Alleen in deze onderliggende positie kan ik optimaal functioneren en mijn prestaties, en die van mijn teamgenoten, tot een goed hoogtepunt brengen.

Helaas behoor ik nog niet tot een erkende minderheid. Mijn eerste strijddoel is daarom om Groningers, de minderheid waar ik bij hoor, als nieuwe zielige groep te definiëren. Groningers hebben, naar mijn bescheiden mening, ook recht op een voorkeursbehandeling en dus op subsidie. Dat Groningers nog slechter Nederlands spreken dan Marokkaanse en Antilliaanse Nederlanders is aanbevelingswaardig. Ook wonen deze stakkers op maar liefst twee uur rijden van Amsterdam, het centrum van de bekende wereld. PvdA-folders in de Groningse taal en gratis reizen voor Groningers behoren onder andere tot het eisenpakket. Tevens eisen wij schadevergoeding voor de achterstallige positie die Groningen in de zeventiende en achttiende eeuw innam ten tijde van de Republiek, toen Nederland nog zuchtte onder het hollandocentrische juk. Mochten deze eisen niet worden ingewilligd dan zijn we bereid om tot actie over te gaan, tot harde acties.

Dames en transgender species, ik moet tot een einde komen. Ik hoop dat u mij uitnodigt voor een gesprek, zodat ik mijn motivatie voor deze fantastische functie mondeling, op alle manieren die u maar wilt of kan fantaseren, duidelijk kan maken.

Om zizekiaans te eindigen zal ik besluiten met een citaat van de eminente Amerikaanse dichter Pitbull.

I know you want me (want me)
You know I want cha (want cha)

door Walter de Löss

Referenties: Asha ten Broeke heeft altijd haar mond vol van mijn prestaties. U kunt haar via twitter benaderen.


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Eén gedachte over “Geachte dames, heren en transgender species van eMANcipatie”

  1. Een echte vent maakt zich niet druk om feministen en eventuele positieve discriminatie. Het zal hem worst wezen.

    Alsof Lionel Messi zich druk zou maken om subsidie van de gemeente aan FC Emmen.

    Stelletje watjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.