Vreten, eten, voedertijd!

De Nederlandse smaak heeft nooit hoge ogen geworpen: vooral FLAUW. Balletje, sperziebonen en drie aardappelen. Voedzaam edoch vooral gericht op het naar binnen werken van genoeg calorieën om tegen de wind in te kunnen fietsen. Bon, maar dit calvinistisch juk willen we toch van ons afwerpen of niet? Eten is niet slechts om te overwinteren, die tweede hongerwinter komt wellicht nog, maar nu nog even niet.

Het is dus de hoogste tijd om nu onze smaakpapillen te laven aan ECHT voeder. ECHT voeder hoeft niet eens een half maandsalaris te kosten. ECHT voeder dat je bereidt met ECHTE liefde en koopt op de ECHTE plaatselijke markt, bij de slager, vishandel en groenteboer (gewoon seizoens-voer natuurlijk, dan betaal je fatsoenlijke prijzen en hoeft het niet vanuit Afrika te worden ingevlogen). Eten is namelijk geen bijkomstigheid, eten is het hoogtepunt van de dag, of je nou samen of alleen bent. Na een dag slaven voor de belastingdienst verdien je een koningsmaal.

Nu denken jullie vast: “Pffff na een dag slaven heb ik daar helegaar geen zin meer in. Ik haal wel *Mc-Drek of bel de lokale *Seperatorvleesbroodjeshandelaar die geen woord Nederlands spreekt. En maar wachten en maar ergeren en ondertussen naar DWDD kijken en Peter R. de Sneuneus weer zien. Nee dat is top.

Kijk eens hier of google verder in dezelfde tijd. Geen ergernis en binnen een half uur heb je telkens weer een maaltijd voor je neus staan waar je je vingers bij aflikt.

Ik groet u vrienden, het goede leven ligt klaar, klaar recht voor uw neus.

RAAP HET OP!

(*zwaar vergiftigd voeder)

*Maggie-blokje, *honig bami-mix, *Stegeman kip-kruiden, *Knorr Wereld-gerechten (op het verbindingsstreepje na hebben ze nog veel meer gemeen, zoals enorm veel zout en de gemiddelde Nederlandse smaak van laffe middelmatigheid).


Meer artikelen van Verbraak:
[display-posts author=”verbraak” wrapper=”ul” posts_per_page=”-1″ include_date=”false” order=”” orderby=””]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *