De Smaak van Verbraak #82

De Smaak van Verbraak

Feest, vrijdagmiddag! Alles mag uit en Verbraak gaat weer uitpakken met een nu al legendarische smaak van Verbraak!

Terwijl deze week #metoo doorsudderde en de vuile witte onderbroekenwas van Jolo buiten gehangen werd deed ook ongezien de winter zijn langzame intrede in ons land, nachtvorst en bevroren autoruiten dus tijd om je in huis te verschansen met de verwarming vol open want waarschijnlijk zal de zon ons de komende 4 maanden niet meer verwarmen. En aangezien de zon ons dus niet meer zal verwarmen moeten we dat dit weekend maar zelf doen en daarom neem ik jullie vanavond mee naar de mediterrane.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag halen we dus de Zuiderse zon in huis, vandaag laten we het hele huis stralen, stralen met de allerbeste aardse aardappelsalade ter aarde!

Hieronder ziet u enkele voorbeeldfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Allerbeste aardse aardappelsalade:

● 800 gram vastkokende aardappelen
● 5 tenen knoflook
● 1 rode ui
● 1 komkommer
● 2 stengels bleekselderij
● 1 bakje kerstomaatjes
● Tijm
● 4 à 5 eetlepels Griekse yoghurt
● Scheutje citroensap
● Olijfolie
● Zeezout
● Peper

Aangezien er uiteraard geen filmpje is van de allerbeste aardappelsalade ter aarde zal ik hieronder kort en bondig het geheim tot dit succesnummer voor jullie uiteenzetten.

Tijd dus om aan de slag te gaan. We beginnen met het schillen van de aardappelen en snijden ze daarna in kleine blokjes. Als dit gedaan is nemen we een met olijfolie ingevette schaal en pletten we daar 3 teentjes knoflook in, aardappelen toevoegen en flink wat olijfolie eroverheen. Nu volgt het belangrijkste moment, het op smaak brengen van de aardappelen. Voeg behoorlijk wat zout en peper toe en hussel de aardappeltjes goed doorelkaar. Nu alleen nog tijm toevoegen en dan schuiven we ze zo een op 230 graden voorverwarmde oven in om in ongeveer 30 minuten goudbruin gebakken te worden. Mocht je ovenschaal niet groot genoeg zijn dan kun je de aardappels ook op een met olijfolie bestreken bakplaat grillen.

Zo de eerste stap is klaar dan kunnen we ondertussen dat de aardappelen heerlijk liggen te grillen de groenten wassen en snijden. Leg de gesneden groenten nu even apart en dan kunnen we verder gaan met het maken van de dressing. De dressing is echt doodeenvoudig, mix de yoghurt met 2 geperste teentjes knoflook, citroensap, olijfolie, peper en zout et voilà.

Het werk zit er al bijna op, het is nu alleen nog wachten totdat de aardappeltjes klaar en afgekoeld zijn tot lauwwarm en dan kunnen we de salade afmaken. Dus proef even als ze een minuut of 20 uit de oven zijn en hussel dan de groenten, dressing en gegrilde aardappelen door elkaar en het is klaar.

Deze salade is overigens ook heerlijk met een gegrild stukje vlees en als je wil kun je er ook nog wat Feta over verkruimelen

Je kunt deze salade nu meteen lauwwarm eten, dus val maar aan want zo eenvoudig is het om je dit weekend heerlijk onder te dompelen in warme Zuiderse sferen, dus hef het glas en waan je in de Griekse zon met de allerbeste aardse aardappelsalade ter aarde!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *