De Smaak Van Verbraak #62

De Smaak van Verbraak

Buongiorno, het is weer vrijdagmiddag en de week weer ten einde. Het weekend kan dus beginnen maar uiteraard eerst de Smaak van Verbraak want zonder de smaak is het weekend niet compleet!

Het was de week van de tropische temperaturen, in Maastricht overschreed het kwik gisteren om drie uur zelfs de magische grens van de 35 graden en dat is in juni nog nooit (sinds de metingen dan) voorgekomen. Het zuiden des lands is nu dus officieel omgetoverd tot onderdeel van Zuid-Europa en daar moeten we dus mee leren leven, aanpassen aan de Zuiderse gewoontes. Kalm aan doen, in de middag een dutje en dan s’avonds weer helemaal opleven maar natuurlijk geen uren in de keuken. Nee even rap iets heerlijks op tafel zetten en dan verrukkelijk tot diep in de zwoele nacht genieten met een drankje erbij. En dat is dus precies wat we deze week gaan doen en ook nog spotgoedkoop want in het zuiden heerst armoede.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Nu snel de keuken in, we gaan beginnen. We maken vanavond een heerlijke simpele pastasalade waar je makkelijk 2 snikhete dagen mee vooruit kan.

Hieronder ziet u enkele voorbeedfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Pastasalade met tonijn:

● 500 gram fusili
● Blikje tonijn
● 1 rode ui
● 1 komkommer
● 3 trostomaten
● 3 teentjes knoflook
● Blok feta
● 3 eetlepels citroensap
● Gedroogde oregano
● Olijfolie
● Zout
● Peper

Aangezien er geen filmpje is zal ik kort uitleggen hoe deze sublieme pastasalade binnen no-time op onze Zuiderse tafel staat.

We beginnen met het koken van de pasta, zet een ruime ketel flink gezouten water op en kook de fusili tot hij aldente is, terwijl de pasta kookt was en snij je alle groenten maar niet al te fijn en dan zijn we al bijna klaar om van de avond te genieten want het enige wat je nu nog hoeft te doen is de tonijn en pasta af gieten, behoorlijk wat olijfolie door de pasta, knoflook raspen en alle andere ingrediënten op de Feta na erbij, goed husselen en nu 10 minuten laten rusten.

Dat was het dus bijna, nu alleen nog de finishing touch. Borden opscheppen en een handje Feta eroverheen verbrokkelen, nog een klein scheutje olijfolie en pronto aan tafel!

En daar zitten we dan, binnen 15 minuten voor nog geen 3 euro zonder volledig weg te smelten te genieten van deze heerlijke Zuiderse zomeravond.

Buon Appetito a tutti!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.