De smaak van Verbraak #81

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag, de week raasde weer voorbij en het weekend kan dus beginnen. Het weekend wat altijd garant staat voor de geneugten des levens en een van die geneugten is uiteraard de smaak van Verbraak!

Het was een drukke week voor Verbraak, zo druk dat ik amper de regeringsverklaring kon volgen en zelfs zo druk dat het koken van een overheerlijke smaak van Verbraak klassieker erbij inschoot. En daarom deze week eens een andere insteek bij de smaak van Verbraak, ik ga een heerlijke ontdekking uit de supermarkt met jullie delen.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

We hebben uiteraard allemaal wel eens geen zin of tijd om na gedane arbeid te koken en dan duiken we meestal snel de supermarkt in om een smakeloze pizza, gore magnetron maaltijd of een maaltijdsalade met ranzige dressing uit de vakken te grissen. Vooral die laatste vind ik er persoonlijk vooraf altijd heel smakelijk uitzien maar je komt altijd bedrogen uit, kapot gekookte pasta, droge kipfilet, drie flintertjes zalm en zoals al eerder aangegeven vettige ranzige dressing.

Maar de wonderen zijn gelukkig de wereld nog niet uit zo ondekte ik pas geleden toen ik met mijn geliefde Amber de hele dag in de trein zat. Na zo’n 5 uur in trein en bus liep ik namelijk even de AH tot Go in om wat te eten te scoren en mijn oog viel op iets wat ik meteen interessant vond, Sushisalade. Het inspireerde mij zelfs meteen want dit is natuurlijk veel eenvoudiger dan sushi maken dus ik zal zeker zelf ook nog met deze salade gaan experimenteren. Maar nu snel terug naar deze sushisalade, jullie begrijpen dat de keus snel gemaakt was en dat ik reuze nieuwsgierig was maar ook terughoudend want zoals aangegeven meestal valt het achteraf vies tegen.

Dus toen ik uit de Ah tot Go kwam doken we snel de trein in om uitgehongerd als we waren aan te vallen op deze nieuwe maaltijdsalade en wat schetste onze verbazing, deze 2 fijnproevers waren beide lyrisch. Het was echt een verrukkelijke salade met heerlijke Japanse boontjes, wel te weinig zalm, gedroogd zeewier, uiteraard sushi rijst, nog wat groentjes en een fluweel zachte dressing.

Deze week dus geen ingrediëntenlijstjes, foto’s, filmpjes of uitleg.

Neen deze week de bindende weekendtip van Verbraak, simpele sushisalade en hij is ook nog eens in de bonus!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *