De Smaak Van Verbraak #15

De Smaak van Verbraak

De week vloog weer voorbij en terwijl ik mij opmaak om naar Bari te vliegen gaan we er nog eens goed voor zitten want reizen doe je op een volle maag.

En aangezien de voorbereidingen voor de vakantie in volle gang zijn gaan we natuurlijk geen uren in de keuken staan.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag probeer ik simpel, zomers al in Italiaanse sferen te geraken en wil jullie daar graag in meenemen.

We gaan vooraf een salade Caprese maken en daarna eindigen we met Scampi in knoflook chiliolie als ultiem hoogtepunt!

Hieronder ziet u twee korte instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Salade Caprese:

  • 4-5 grote trostomaten
  • Geraspt teentje knoflook
  • Goede oliijfolie en veel
  • Halve eetlepel gedroogde oregano
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Basilicum
  • Peper
  • Zout

Scampi:

  • 40 scampi’s, verwijder de schalen niet maar knip ze wel over de rug in en verwijder het darmkanaal indien aanwezig
  • 5-6 tenen knoflook
  • Verse chilipeper, als je het pittig wil verwijder de pitjes dan niet of niet allemaal
  • Olijfolie en veel, doe achteraf ook nog een flinke scheut eroverheen
  • Citroensap
  • Bosje bladpeterselie
  • Peper
  • Zout

Nog één tip, ik zou alles voorbereiden maar het in 2 porties van 20 bakken.

En dan is het al tijd om je op een Italiaans plein te wanen! Zet de pan midden op tafel en serveer er een stevig stokbrood of Ciabatta bij. Schep de scampi’s op en laat iedereen het brood in de pan met heerlijk geurige olie onderdompelen.

Laat je niks wijsmaken over hippe blauwe wijn,  gewoon een karaf simpele rosé of witte wijn erbij en het is helemaal af.

Tot volgende week, dan komt de smaak live uit Puglia, in de laars van Italië.

Arrivederci!


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Verbraak

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.