Is de Nederlandse staat in oorlog met zijn eigen bevolking.

Best lang geleden vroeg ik mij dit reeds af, schreef er een stuk over en nu dus een vervolg.

Want het antwoord is nu volledig bekend, het antwoord is ja!

We hadden destijds de AZC-Toestanden, Oranje, Geldermalsen, het liep flink uit de hand maar op de achtergrond was er iemand die dat protest rustig en vreedzaam wilde houden. Iemand die weloverwogen altijd doortastend de rust bewaarde in alle hectiek.

Dat was ik, Jules Verbraak. Altijd doorgeslagen lui aanpakken en altijd het protest proberen te normaliseren. We hebben destijds gezien hoe een vrouw die niks met het criminele verzet te maken had het ziekenhuis ingeslagen werd. We wilden gewoon in conversatie met het COA, media en politieke partijen.

Nu zijn we een paar jaar verder en ik heb mij in de jaren ervoor nog ingezet voor #geenpeil en was daarna klaar met de politiek, genoeg andere zaken aan mijn hoofd. En nu jaren later slaat het noodlot weer toe. De gele Hesjes, die ik in Nederland volledig niet serieus neem zorgden voor een nieuwe escalatie.

Heb helemaal niks met die beweging te maken, neem het niet serieus want in Nederland gaan we toch niet massaal de straat op. Dat weet iedereen. Nederland wil polderen, niks veranderen, nooit!

En juist nu wordt duidelijk waarom Nederland zo bang is, de meningen buiten de bubbel moeten de kop ingedrukt worden. De meningen van mensen die zich weggezet voelen, de meningen van mensen die niks meer te zeggen hebben. Die mensen worden steeds vaker wakker!

De overheid is namelijk doodsbang en in staat van oorlog met de burger. De overheid walst binnen wanneer je als barman cocktails brouwt. De overheid wil je telefoon, de overheid wil telegram lezen, de overheid kan de context niet lezen, de overheid zorgt ervoor dat je vriendin huilend in een stoel zit.

De overheid is een giftige cocktail en de Nederlandse staat is in oorlog met zijn Burgers.

En dus hebben de gele Hesjes een goed punt!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

10 gedachten aan “Is de Nederlandse staat in oorlog met zijn eigen bevolking.”

 1. Dit is echt het beste geschreven stuk opinie dat ik in jaren heb gelezen. Ik denk dat de revolutie na dit vlammend betoog niet lang op zich zal laten wachten. Rutte kan het schudden. Viva la resistance!

 2. Dit verhaal roept allerlei herinneringen op aan Pim. Zit hier gewoon met kippenvel. Mensen als Verbraak hebben we nodig om Nederland en Europa te redden van de ondergang. Mijn stem heeft-ie alvast.

 3. Subliem stuk!

  De titel, een vraag zonder vraagteken. Zo diepzinnig! De opbouw, van held (“Dat was ik, Jules Verbraak”, prachtige zin!) naar machteloos slachtofffer van het systeem.

  Wat jammer dat je je politieke missie niet hebt voortgezet, met jouw visie waren we misschien wel al vrij geweest van onze tiranische onderdrukkers. De regenten die ons dagelijks met geweld en dreiging ons vrije woord ontzeggen en ons kooien als waardeloos vee.

  Go Verbraak!

 4. Als dit artikel niet mikt op de Nobelprijs voor de Vrede dan mikt het wel op de Nobelprijs voor de Literatuur! Dit stuk MOETEN ze in Oslo lezen! Prachtig dit!

 5. Goed geschreven en een waarheid als een koe.
  De meeste mannen in ons polderland zijn veel te soft opgevoed, waardoor er geen strijdlust in ze zit, dat was ook nooit nodig, want we hadden het zo goed hier, hooguit staakte er af en toe een bedrijf onder aanvoering van een vakbond.
  Wat wij hier in NL. zo heel hard nodig hebben zijn meer Verbrask’s, heel veel meer zelfs. Misschien….heel misschien wordt dat zuchtje gele hesjes – wind dan ook hier een uitzinnige storm, want anders zijn we gedoemd om de rest van ons leven onder “ curatele “ te staan bij de overheid.

 6. Dat is al ruim 200 jaar zo, maar het wordt wel steeds erger. Vooral sinds WO2.
  Politie die optrad tegen huldiging van verzetsstrijder Hannie Schaft in 1951, dat had ook al een moment van wakker worden kunnen zijn.

  Ik denk niet dat dit volk ooit wakker wordt.
  Hitler, Himmler, Mussolini, Dr.Mengele, het waren allemaal rooms katholieken: Dus vlak na WO2, waren de meeste minister presidenten in Nederland rooms katholiek.
  Geen historicus die u er van bericht, geen journalist die er voor waarschuwt.

  Als dit land de bijbel zou lezen, dan zouden ze begrijpen wat katholicisme is. Zo werkte dat in de 16de eeuw; eerst kwam de Beeldenstorm om de 10 geboden in acht te nemen. Daarna martelaren en een succesvolle revolutie, zo ontstond Nederland. In 1637 een staten vertaling, landverraders als Johan van Oldenbarnevelt werden onthoofd.

  Maar als ik de uitspraken van achterlijkheid zie op twitter, er zal niets veranderen. Dit land gaat ten gronde. Zonder Bijbel kennis, is er weinig gereedschap om te begrijpen, dat het Rooms Katholicisme van Adolf Hitler, heel was significanter was dan Nazi zijn of Nationaal Socialisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *