De Smaak van Verbraak #84

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag, na de legendarische frikandellensmoothie van verleden week gaan we nu weer op normale voet verder. Dus kom snel mee de keuken van Verbraak in om te genieten van een overheerlijke nieuwe smaak van Verbraak.

Het was deze week de week van de slag om Dokkum, de slag die werd gewonnen door de onverzettelijke noeste Friese snelwegbezetters. Het was echter een pyrrusoverwinning naar mijn niet zo bescheiden mening want de intocht mocht dan wel gered zijn, de zwarte Piet oorlog laaide in al zijn felheid op. De hele week buitelden opiniemakers op Internet over elkaar heen en je kon geen talkshow aanzetten of het ging hier over.

En dat is Verbraak helemaal beu, dus tijd om vrede te sluiten en dat gaan we pogen met het ultieme middel. Een gezamenlijke maaltijd, een multiculturele maaltijd!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond dus een heerlijke doch kinderlijk eenvoudige maaltijd met producten uit meerdere windstreken. Vanavond Köfte met oer-Hollandse rode kool.

Hieronder ziet u enkele voorbeeldfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Kinderlijk eenvoudige Köfte:

● 500 gram lamsgehakt
● Pitabroodjes
● 4 flinke theelepels harissa
● 400 gram gesneden rode kool
● Rode wijn azijn
● Turkse yoghurt
● Olijfolie

Aangezien er uiteraard geen filmje is van dit multiculturele maaltje zal ik hieronder kort en bondig uitleggen hoe dit kinderlijk eenvoudig binnen een kwartier op tafel staat.

Laten we beginnen, meng als eerste het gehakt met de harissa en vorm er köftes van zoals je op de voorbeeldfoto kan zien. Zet de köftes nu even weg in de koelkast om op te stijven en dan kunnen we verder met de rode kool. Snij de kool flinterdun of koop het voorgesneden als je helemaal van gemak houd. Nu is het tijd om de rode kool te mengen met een paar eetlepels rode wijn azijn, het mengen doen we met de handen en knijp er ook een beetje in.

Dan zijn we nu al heel hard op weg want we hoeven alleen nog de köftes in 6 minuten te bakken in een grillpan. Dus hup olijfolie in de pan en vol het vuur eronder en ondertussen gooi je ook nog even de pitabroodjes in de oven die zijn na 4 minuten op 180 graden perfect.

Tijd om de borden op te maken, nog een lekkere lepel Turkse yoghurt erbij en tijd om te verbroederen.

Vergeet zwarte piet, laat het drammen stoppen en laat ons samenkomen, samenkomen met deze kinderlijk eenvoudige köfte!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *