De Smaak van Verbraak #80

De Smaak van Verbraak

Het heugelijke moment is weer aangebroken, vrijdagmiddag na een fantastische week in dit gaaf land gaan we ons weer laven aan de culinaire geneugten van de smaak van Verbraak!

Hebben jullie ook zo genoten afgelopen donderdag van de beëdiging, de foto’s en de bordesscène van het nieuwe en grootste naoorlogse kabinet ooit. Het kabinet dat de zware last draagt om het beste naoorlogse kabinet ooit op te volgen maar dat wordt natuurlijk een eitje onder leiding van de bezieloze leiding van visieloze super manager Mark Rutte.

Dus daarom vieren we vandaag feest, de banen zullen de komende jaren uit de lucht vallen, de zorg zal steevast in alle lijstjes bovenaan prijken en dankzij enorme verbetering van het onderwijs zullen de Nederlandse onderdanen weer hand in hand staan. Hand in hand zullen we het volkslied gebroederlijk zingen. Dit land is echt af, helemaal af en dat gaan we vandaag vieren!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

We vieren dit heugelijke feit met overheerlijke bordes broodjes, bordes broodjes met heerlijke salades voor alle ministers (lees duur betaalde ambtenaren) die dag en nacht in dienst van het volk keihard werken om dit land zo mooi te maken.

Hieronder ziet u een voorbeeldfoto maar onder de foto volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Bordes Broodjes:

● 8 witte puntjes of bolletjes

Tonijnsalade:

● 1 blikje tonijn
● 1 halve rode ui
● 4 kleine augurkjes
● 2 à 3 eetlepels mayonaise
● 1 theelepel harrisa
● Olijfolie
● Geconcentreerd citroensap naar smaak
● Zout
● Peper

Surimisalade:

● 1 pakje surimi
● 1 halve rode ui
● 2 eetlepels mayonaise
● Cayennepeper naar smaak
● Geconcentreerd citroensap naar smaak
● Olijfolie
● Zout
● Peper

Aangezien er uiteraard geen filmpje is van deze simpele maar verrukkelijke salades zal ik kort en bondig uitleggen hoe deze binnen 10 minuten op de bordes broodjes prijken.

Het is echt heel eenvoudig, voor beide salades doe je in principe precies hetzelfde. Snij de ui en surimi heel fijn en meng alle ingrediënten in aparte bakjes en je bent al klaar alleen bij de tonijnsalade snij je als laatste ook nog eventjes de augurkjes fijn en strooi je deze eroverheen.

En dan kunnen we dus al gaan smeren en genieten.

Dus hef het glas op de helden van Rutte III, hef het glas en geniet van de beste naoorlogse bordes broodjes ooit!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

0 gedachten aan “De Smaak van Verbraak #80”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *