De Smaak Van Verbraak #78

De Smaak van Verbraak

Welkom allemaal op deze onheilspellende vrijdag de 13e. Maar niet gevreesd want we gaan er weer vol tegenaan met een verrukkelijke smaak van Verbraak, dus volg mij snel dan kunnen de keukenavonturen beginnen!

Het was deze hele week eigenlijk al een onheilspellende week, het was namelijk de week dat de formerende partijen hun regeerakkoord presenteerden. Een regeerakkoord met behoorlijk wat impact op de smaak van Verbraak want wat we allemaal al vreesden bleek werkelijk in het akkoord te staan. De BTW op voedsel gaat omhoog en dus wordt de smaak van Verbraak duurder!
Een grove schande uiteraard, de gladde alen in Den Haag moeten zich kapot schamen maar die maakt het natuurlijk niks uit met hun riante salaris. Gelukkig is Verbraak niet voor een gat te vangen en zal hij de regering met gelijke munt terugbetalen en dus vanaf nu alleen nog maar bij onze Zuiderburen inkopen doen!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Dus op naar België en dan gaan we meteen een toepasselijke Vlaamse klassieker maken, paling in het groen.

Hieronder ziet u een instructiefilmpje maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Gladde Paling in het groen:

● 1,2 kg ontvelde paling
● 20 g boter
● 4 fijngesnipperde sjalotjes
● 5 g salieblaadjes
● 5 g zuringblaadjes
● 2 laurierblaadjes
● 1 takje tijm
● 5 peperbollen
● 1 teentje knoflook
● 100 ml droge vermout, Noilly Prat
● 100 ml witte wijn

Voor de saus:

● 5 g zuring
● 10 g basilicum
● 10 g citroenmelisse
● 10 g dragon
● 10 g koriander
● 10 g marjolein
● 10 g munt
● 25 g kervel
● 25 g peterselie
● 25 g spinazie
● 1/2 citroen (sap)
● Zwarte peper
● Zeezout

Voor de afwerking:

● Citroensap
● Olijfolie
● 4 dikke sneden zuurdesembrood

Dus bekijk het maar gladde palingen in snot van de coalitiepartijen, geen cent meer van de smaak van Verbraak naar de Nederlandse staatskas.

En wij, wij blijven gewoon iedere week genieten. Dus tot volgende week en werk nu heerlijk deze gladde palingen in het groen weg!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *