Briefje van Omejan: aan Leon de Winter

Beste Leon,

Ik zag vanochtend één van je gebruikelijke ophits tweets. Je kent ze wel. Een puntje scoren met het argument ‘ja maar hullie toen….hullie zijn….zijn..hypocriet!’ ‘Hullie’ betrof weer eens de NOS. Die onuitputtelijke bron voor rechtse verongelijktheid. Ik hoorde dat jouw zeer te duchten concurrent in de verkiezing ‘De Grootste Onplezierige Narcist van Nederland’ Arnold Karskens zelfs een actie tegen de gaslighters van de NOS begonnen is. Uitmelken die verongelijktheid! Als er een markt voor is, wie is Arnold dan, om die niet te bedienen met een leuk Afghaans hoedje op?

Maar laten we even wat dieper ingaan op de ingegroeide aarshaar die je op voelde spelen toen je het item van de NOS zag over de gewelddadige no go areas in Zweden. Wat is het probleem? Dat Trump werd uitgelachen om zijn uitspraak ‘kijk wat er gisteravond gebeurde in Covfefe de hoofdstad van Nambia’! Dat vind jij erg. Overigens was er die avond ook echt niets gebeurd in Covfefe maar dat ter zijde. Het is jou natuurlijk te doen om dat uitlachen. Jij voelt mee met Trump. De grootste, meest weerzinwekkende oetlul die ooit het Amerikaans presidentschap vervulde, daar voel jij je verwant mee. Ik denk Arnold Karskens ook. En natuurlijk Uri van As van Opiniez, die elke keer wanneer Trump mensen schoffeert een spontane zaadlozing schijnt te krijgen.

En daarom hep Trump gelijk! Als Trump de grenzen niet had gesloten voor moslimimmigranten, dan had de aanslag in Las Vegas nooit gebeurd! Jij wist direct dat Trump toen gelijk had want Wierd Duk had laatst iemand uit Zweden gesproken die had gezegd dat dit en dit en dat stond te gebeuren in Covfefe de avond voor dat Trump die speech ging houden. Het is allemaal zo oneerlijk!

Ik schrok ook van de tweet moet ik zeggen. Niet vanwege de inhoud maar de manier waarop hij bij mij in de timeline terecht kwam:

Hij werd geretweet door de opa van ‘de naargeestige kinderen van Theo van Gogh’ (dixit Bart Nijman van Geenstijl) Theodore Holman. Dat Holman als beste vriend van Van Gogh deze gekkigheid van jouw doorstuurt dat verbaast mij. Jullie zijn allebei schrijvers dus dan mag de gekkigheid allemaal net een stukje erger dan bij de rest. Dat snap ik wel. Maar uhh….. Ach laat ook maar.

PS: Overigens heb je in de kern gelijk natuurlijk Leon. Zweden gaat eraan. En wij ook!

Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

0 gedachten aan “Briefje van Omejan: aan Leon de Winter”

  1. Theodor Holman was niet de beste vriend van Theo van Gogh. Het was andersom. Van Gogh was de beste vriend van Holman. Volgens Holman zelf. En dat is best zielig. Want Van Gogh heeft zelf nooit gezegd of zelfs maar gesuggereerd dat Holman ook zíjn vriend was, laat staan beste vriend. Integendeel. In de paar klungelig geschoten duo-tv-fragmentjes is duidelijk te zien dat Holman als een loops hondje tegen Van Gogh aan loopt te kwijlen terwijl Van Gogh hem nadrukkelijk probeert niet aan te kijken en hem vooral niet aan wil moedigen. Gênant. Holman had duidelijk geen andere vrienden. Zijn baasje Van Gogh was niet zijn beste maar zijn enige ‘vriend’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *