De Smaak Van Verbraak #76

De Smaak van Verbraak

Staan we allemaal alweer te trappelen, ja uiteraard staan we weer te trappelen want het is vrijdagmiddag en dat kan maar één ding beteken. Hup samen de keuken in, samen met Verbraak achter de stoof voor wederom een overheerlijke Smaak van Verbraak!

De herfst is deze week officieel begonnen en al is het nog best aardig weer vind ik persoonlijk toch dat we ons moeten gaan voorbereiden op al het komende gure weer en de daaraan gekoppelde loopneuzen en verkoudheid. Daarom vandaag een kruidig, geurig en pittig gerecht boordevol met groente waarmee we de herfst met gemak kunnen trotseren.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag dus een gerecht waarmee alles los komt, vandaag gaan al je poriën open met een kruidige, zeer pittige Thaise curry.

Hieronder ziet u enkele voorbeeldfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Curry met Cachet:

● 4 koffiekopjes basmati rijst
● 1 rode ui
● 400 gram kipdijfilet
● 1 rode chilipeper
● 2 teentjes knoflook
● 1 winterpeen
● 1 rode puntpaprika
● 1 courgette
● 2 tomaten
● 3 snack-komkommers
● 2 eetlepels groene curry
● 1 pakje kokosmelk
● Olijfolie
● Zonnebloemolie
● Zout
● Peper

Aangezien er uiteraard geen filmpje is van deze curry met cachet zal ik kort en bondig uitleggen hoe we deze binnen een uurtje op tafel toveren.

Dus laten we maar snel beginnen want het is behoorlijk wat werk, wel 100% de moeite waard.

We beginnen met het snijden van de chilipeper, als je de pitjes niet verwijderd wordt het nog pittiger, daarna de kipdijfilet in blokjes snijden en vermengen met de chilipeper. Peper en zout voegen we nu toe plus 2 teentjes geplette en gesneden knoflook en dan nog 2 à 3 eetlepels zonnebloemolie erbij. Masseer het geheel goed in en zet het apart.

Terwijl het vlees marineert snijden we de rest van de groente te beginnen met de rode ui, snij de ui in flinke ringen en fruit ze in een wok met wat olijfolie heel zachtjes 10 minuten aan. In die tijd kunnen we makkelijk de rest van de groente snijden en in aparte bakjes klaarzetten voor gebruik, vergeet niet de winterpeen eerst schoon te raspen voordat je hem snijdt.

Dan is het nu tijd om te gaan wokken en de rijst op te zetten. Doe de vier kopjes rijst in een ketel en doe dan 8 kopjes water in de waterkoker, als het water kookt toevoegen aan de ketel en het vuur eronder aan. Nu gaat de vlam onder de wok volledig open en als de olie begint te dampen kan de gemarineerde kipdijfilet erin, bak hem zo hard als mogelijk is aan en dan kan de winterpeen erbij. Wok de kipdijfilet met winterpeen ongeveer 2 minuten voordat je de rest van de groenten behalve de komkommer eraan toevoegd.

Ondertussen hebben wel natuurlijk ook de klok in de gaten gehouden voor de rijst, die is na 8 minuten namelijk klaar. Dus nu gieten we de rijst af en zetten hem met gesloten deksel alvast op tafel.

Bijna klaar, nou ja wat handelingen betreft. We gaan nu namelijk met het geurige gedeelte beginnen, de curry!

Groene curry openen en 2 eetlepels toevoegen aan de wok, het vuur kan nu iets lager naar middelhoog. Na twee minuten kan dan ook nog de kokosmelk erbij en dan zijn we echt bijna klaar, het geheel hoeft nu alleen nog een minuut of 6 te stoven totdat het ingedikt is. Nu alleen nog de komkommer erbij, proeven en als het echt te pittig is dan voeg je nog wat koffiemelk toe et voila, klaar.

Tijd om de geurige curry met cachet op te scheppen, vul de borden en laat al je poriën openen dan zijn we klaar voor het najaar!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.