Voetveeg: Gloort er hoop op de rechtse grachtengordel?

De slaap uit mijn ogen wrijvend, moest ik vanochtend toch echt even drie keer kijken. Naar aanleiding van een column van Özcan Akyol , waarin hij terecht de vreemdelingenhaat voedende, vaak door commercie ingegeven rellerigheid van de rechtse (online) media hekelde, was het niemand minder dan Annabel Nanninga die op twitter Özcan gelijk gaf. Nanninga die iemand die kritiek heeft op ‘rechts’ – en ja het betreft hier natuurlijk ook zeker Geenstijl en TPO die qua rellerigheid niet onderdoen voor Powned – gelijk geeft? ‘We kunnen en moeten beter, op ‘rechts’?

Wat is er in de deugmensen hatende dobbernegerdiva gevaren? Iemand? Wellicht het feit dat sinds het ranzige stukje over de verdronken Syrische vluchteling op Powned verscheen bekend is geworden dat Nanninga ook voor Powned schrijft? Begint zij enig zelfbesef te krijgen dat zij misschien bijgedragen heeft aan het mediaklimaat dat dit soort ranzigheid voortbrengt met onder andere haar dobberneger satire? Of heeft Özcan gewoon meer macht in de media en meer volgers op twitter zodat het carrière technisch niet opportuun is om hem, op haar gebruikelijke elegante wijze, – STERF!, GA EENS DEAUD!, LAZER OP MORAALKUT! – van repliek te dienen?

Soit! Laat mijn eigen rancune deze positieve ontwikkeling niet in de weg zitten. Annabel heeft de klepel –die ik al een jaar probeer te smeden  – eindelijk zien hangen en dat verdient lof. Sterker nog, Annabel gaf op twitter vanochtend direct een punt aan, waar het op ‘rechts’ beter kan en moet:

Nou Annabel, er wacht je een schone taak. Jouw vriend en Tweede Kamerlid Thierry Baudet doet de laatste tijd niet anders dan het aanwakkeren van complottheorieën over onze ‘perfide elites’. Ik kijk uit naar het ongetwijfeld felle stuk op TPO waarin je afstand neemt van Baudet. Want inderdaad zoals je zegt: het kan en moet beter op rechts!

Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *