De Smaak Van Verbraak #69

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag! De dag van de week waar we allemaal naar hunkeren, de dag waarop we alles van ons af kunnen laten glijden en heerlijk gaan genieten van de smaak van Verbraak en alle andere geneugten van het weekend.

Het leek er deze week op dat de zomer ons landje definitief verlaten heeft. Na een prachtige zomer die zowat in mei begon kijken we nu dag in en dag uit naar druilerig weer, het lijkt erop alsof de oud-Hollandse zomer helemaal terug van weg is geweest. Maar niet getreurd voor alle mensen die momenteel in eigen land op vakantie zijn want we gaan vandaag de zomer terughalen. We gaan hem terughalen met een overheerlijk kruidige mediterrane maaltijd

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Wat gaan we dan maken om de zomer terug te halen vragen jullie je af, nou heel eenvoudig, een kruidige, verfrissende, geurige en vooral zomerse couscoussalade waarmee in je keuken, tent of vakantiehuisje de zomer zeker direct terug is.

Hieronder ziet u enkele voorbeeldfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.


Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

● 250 gram couscous
● 350 gram kipdijfilet
● 2 teentjes knoflook
● 1 courgette
● 2 trostomaten
● 1 rode ui
● 2 bosuitjes
● 2 à 3 theelepels harissa
● Gedroogde peterselie
● Geconcentreerd citroensap
● Pakje Feta
● Olijfolie
● Zonnebloemolie
● Peper
● Zout

Aangezien er uiteraard geen filmpje is van deze creatieve kruidige couscoussaladecreatie van Verbraak zal ik kort en bondig uitleggen hoe we binnen 30 minuten de zomer weer in huis halen.

Laten we beginnen!

We beginnen met het snijden van de courgette, snij deze in lange dunne plakken van ongeveer 2 milimeter dik en leg ze dan meteen in een gloeiend hete grillpan. Dan kunnen we nu verder met het snijden van de rode ui, tomaten en bosuitjes. Als die gesneden zijn is het waarschijnlijk tijd om de courgetteplakken (ze moeten ongeveer 3 minuten per kant grillen) om te draaien maar eerst bestrooien we ze met flink wat zout en peper en als ze dan klaar zijn sij je ze in kleine blokjes en zet je ze even aan de kant.

We zijn nu al een heel eind en daarom is het tijd voor de couscous, dat is echt doodeenvoudige. De couscous gewoon in een ketel en dan net onderzetten met kokend water en na 5 minuten is hij klaar voor gebruik. Die vijf minuten gaan we natuurlijk niet zitten wachten, deze tijd kunnen we namelijk prima gebruiken voor het grillen van de kipdijfilet. Veeg de pan waar we de courgette in bereid hebben met wat keukenpapier uit en zet hem meteen terug op een volle vlam, zonnebloemolie erin en dan eerst even nog wat zout en peper over de kipdijfilet en dan hop op die grill.

Nu is het al tijd om af te ronden, we gaan de salade assembleren. Neem een vork en roer daarmee veelvuldig door de couscous totdat alle korrels los en luchtig eruitzien. Voeg nu de courgette, rode ui, het witte gedeelte van de bosuitjes en knoflook toe en blijf roeren terwijl je flink wat olijfolie erin schenkt. Doe er nu twee à drie theelepels harissa door en zet de pan nu even apart om af te koelen.

De kipdijfilet zal nu waarschijnlijk ook perfect in de grillpan liggen (ongeveer 5 minuten grillen per kant en het belangrijkste is ervan afblijven tijdens het grillen) dus die kan eruit en op de snijplank in reepjes gesneden worden.

Dan kunnen we nu verder met de ketel couscous, breng het geheel op smaak met de gedroogde peterselie, zout en peper en dan kunnen nu de tomaten er bij en een paar eetlepels geconcentreerd citroensap.
Kipdijfiletreepjes, bosui en Feta eroverheen brokkelen en yes my friends binnen 30 minuten klaar!

De zomer is weer in huis, hou hem vast met deze Kruidige Couscoussalade!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.