De Smaak Van Verbraak #68

De Smaak van Verbraak

Jeuj, het is weer vrijdagmiddag en een lange week weer bijna ten einde. Vrijdagmiddag 5 uur, het officiële ijkpunt van de week, het moment waarop we alles laten vallen en gaan genieten van de geneugten des levens met de Smaak van Verbraak!

Het was deze week de week van de enge levensgevaarlijke eieren, we moesten allemaal onze koelkasten ondersteboven keren en de codes van de eieren controleren op de website van de NVWA. En iedere dag kwamen er codes bij totdat uiteindelijk bleek dat bijna alle pluimvee bedrijven het gewraakte en zwaar giftige middel fipronil gebruiken en we dus allemaal ten dode opgeschreven zijn.

Verbraak kan zich mateloos ergeren aan dit soort idiote paniekzaaierij want onze bio-industrie deugt natuurlijk al decennia voor geen meter en als je alleen al een middagje wat KVW-afleveringen kijkt weet je dat we bedonderd worden waar we bijstaan. En daarom is het ook te gek voor woorden dat we van zo’n gifschandaal zo opkijken, het gif wat ook nog eens pas begin dit jaar verboden werd en dus acht ik de kans vrij groot dat we de laatste jaren al makkelijk meerdere van zulke eieren genuttigd hebben of zelfs vrolijk geverfd met pasen. En daarom gaan we vandaag gewoon volledig onbekommerd genieten van eieren!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag dus eieren op het menu, eieren zijn natuurlijk zeer veelzijdig dus er zijn honderden opties maar wij gaan het vanavond heel simpel houden, we gaan namelijk een eenvoudige maar overheerlijke eiersalade maken. De gepatenteerde originele echte eerlijke eiersalade van Verbraak.

Hieronder ziet u enkele voorbeeldfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

PS. Vanwege de enorme eierschaarste kon ik helaas maar een half emmertje maken

Ingrediënten voor een klein emmertje en extra speciale geheimen van Verbraak:

Eerlijke Eiersalade:

● 9 eieren
● 100ml azijn
● 2 theelepels mosterd
● 300ml arachide olie
● 1 rode ui
● 1 bosuitje
● Olijfolie
● Gedroogde peterselie
● Peper
● Zout

Aangezien er uiteraard geen filmpje is van deze gepatenteerde echte eiersalade zal ik heel kort en bondig uitleggen hoe we binnen 15 minuten een klein emmertje dat je makkelijk 2 dagen in de koelkast kan bewaren in elkaar draaien.

Laten we dan maar snel beginnen, het eerste wat we doen is 8 eieren in een pannetje met water opzetten. Terwijl de eieren koken gaan we aan de slag met de mayonaise, zelfgemaakte mayonaise, het geheim achter de gepatenteerde echte eiersalade. Zelf mayonaise maken is doodeenvoudig, klik even hier voor een instructiefilmpje en je ziet dat het echt een peulenschil is.

Nu snijden we nog eventjes de ui en het bosuitje fijn en dan zullen de eieren ondertussen ook wel hardgekookt zijn maar niet te hard. Persoonlijk hou ik daar nooit een tijd aan vast maar ik neem aan dat het zodra het water kookt ongeveer 5 minuten koken is. Eieren nu snel laten schrikken on stromend koud water, pellen en dan zijn we al weer bijna klaar want we hoeven de eiersalade alleen nog te assembleren.

Dus tijd voor de finishing touch, eieren met zout, peper en een eetlepel olijfolie prakken dan voegen we 2 à 3 eetlepels mayonaise toe. Let nu goed op, de verhouding tussen de eieren en mayonaise is belangrijk anders krijg je of te droge of te vette eiersalade zoals die ranzige bakjes van Johma die voor 90% uit mayonaise bestaan. Nu nog de rode ui, het witte gedeelte van de bosui en wat gedroogde peterselie erdoorheen, proeven tot perfectie en dan hebben nog 1 ingrediënt over. Het groen van het bosuitje, dat sprenkelen we er vrolijk overheen en klaar.

Stokbrood of toast erbij en dan kan het onbekommerde genieten beginnen.

Geniet van de eerlijke eiersalade!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.