De Smaak Van Verbraak #66

De Smaak van Verbraak

Bon soir mes amis, op deze heerlijke zomeravond zitten we natuurlijk allemaal alweer helemaal klaar om het weekend in te luiden. En het weekend inluiden gaat uiteraard maar op één manier, met de Smaak van Verbraak. Dus laten we snel beginnen dan knallen we heerlijk het weekend in!

Deze week gaan we verder waar we verleden week gebleven zijn, we laten de zomer verder kabbelen en genieten van simpele, goedkope maar zeer smaakvolle vakantiekost. Ideaal voor op de camping of in een vakantiehuisje.

Alles in één wok en binnen 15 minuten op tafel, idealer wordt het niet zodat we zoveel mogelijk van deze verrukkelijke zomer kunnen genieten want voor je het weet is hij alweer voorbij.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Dus jullie begrijpen het al, vanavond gaan we wokken. Weergaloos eenvoudig wokken met gemarineerde kipdijfilet.

Hieronder ziet u enkele voorbeeldfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Weergaloze wereldrecord wok:

● 250 gram eiermie
● 300 gram kipdijfilet
● 4 eetlepels ketjap
● 2 teentjes knoflook
● 1 theelepel sambal badjak
● 1 theelepel chilipeper
● 1 theelepel honing
● 300 gram sugar snaps
● 1 eetlepel sesamzaadjes
● Zonnebloemolie
● Peper
● Zout

Aangezien er geen filmpje is voor dit doodeenvoudige maar weergaloze wok gerecht zal ik hieronder kort uiteenzetten hoe we dit binnen 15 minuten op de zomertafel hebben, 10 minuten zou zelfs kunnen!

Een uurtje of 2 voordat we aan tafel willen gaan zullen we alvast heel rap de kipdijfilet marineren. Nu hoor ik heel veel mensen denken waarom geen kipfilet, nou dat zullen jullie zelf wel ervaren. Ten eerste in de portemonnee en ten tweede als je het eenmaal geproefd hebt dan ga je nooit meer terug naar kipfilet.

Maar nu even terugkomen op het marineren, snij eerst in no-time de kipdijfilet in dunne reepjes en leg ze op een bord. Zout en peper naar smaak toevoegen en dan nog de sambal, ketjap en chilipeper erbij. Pers de knoflook eroverheen en husselen maar daarna hop de koelkast in totdat we gaan eten.

Nou dan zijn we er klaar voor, gooi de wok met beetje zonnebloemolie op een volle vlam en wacht tot de rook er vanaf komt. Ondertussen zet je een volle waterkoker aan en doe je de eiermie in een kom of ketel. Nu zijn we echt bijna klaar. Snel alle reepjes kipdijfilet dichtschroeien en dan de sugar snaps erbij. Nu kan ook het kokende water uit de waterkoker over de eiermie en we wokken 4 minuten de kipdijfilet en sugar snaps door.

Nu gaan we het helemaal afmaken, sesamzaadjes in de wok, honing erbij en dan de afgegoten eiermie erbij. Heel goed doorroeren met een half kopje kookvocht van de eiermie en bam een nieuw wereldrecord.

Gezond en weergaloos snel iets overheerlijks op de zomertafel!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.