De Smaak Van Verbraak #63

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag, de week is omgevlogen dus we gaan weer bevlogen de keuken in. Verbraak heeft weer gewikt en gewogen en zal deze week wederom jullie smaak gaan veroveren!

Het was eigenlijk een nietszeggende week, weinig ophef, de formatie die doorkabbelde en de zomer die ons land verlaten heeft. Dat was het eigenlijk wel, een week om snel te vergeten dus en op gaan in de geneugten van het weekend.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Een van de geneugten van het weekend is voor mij hapjes, bergen hapjes die je vaak bij de traiteur, Italiaanse of Turkse specialiteiten zaak voor een paar euro kan halen. Maar het kan veel goedkoper in een paar minuten zelf bereid worden en dat gaan we vanavond dan ook doen. Vanavond gaan we 2 overheerlijke smeerseltjes maken voor op toastjes of stokbrood.

Hieronder ziet u enkele voorbeedfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 2 flinke bakjesp en extra speciale geheimen van Verbraak:

Kaneelbasilicum smeerseltje:

● 200 gram Feta
● Handvol kaneelbasilicum
● 1 teentje knoflook
● Olijfolie
● Peper

Kruidig en pittig smeerseltje:

● 200 gram Feta
● 1 flinke eetlepel sambal oelek
● 2 teentjes knoflook
● Gedroogde oregano
● Olijfolie

Aangezien er geen filmpje is voor deze overheerlijke smeerseltjes zal ik kort uitleggen hoe deze binnen een werkelijke handomdraai op de salontafel staan.

Het is werkelijk doodeenvoudig, stof je keukenmachine of staafmixer af en we zijn klaar om te beginnen. Voor beide smeerseltjes gebruiken we exact dezelfde methodiek. Als je een keukenmachine hebt is het helemaal simpel dan gaan alle ingrediënten er gewoon in, aanzetten en 10 seconden later ben je klaar. Helaas is bij mij de keukenmachine na intensief gebruik overleden dus doe ik het met de staafmixer. Met de staafmixer moet je eerst de knoflook persen en dan alle ingrediënten bij elkaar en pureren maar.

Dit is werkelijk de eenvoudigste smaak van Verbraak ooit en dat gaat ook nooit meer overtroffen worden. Dus waarom nog geld uitgeven bij die specialiteiten zaakjes als je binnen 20 seconden 2 flinke bakken voor bij de borrel op tafel kan zetten.

Paar olijfjes er nog bij, drankje inschenken en tijd om te genieten van het weekend en genieten van de Superieure Smeerseltjes!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *