De Smaak Van Verbraak #49

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag, tijd om samen te komen, tijd om al onze verschillen aan de kant te zetten.
Tijd voor de smaak van Verbraak!

Dat samen komen zagen we deze week ook in Den Haag. Motorblok, de term van de week en waarschijnlijk zelfs de term komende maanden. VVD, CDA en D66 die zichzelf in de rol van stabiele serieuze partijen framen. Stabiel en serieus opzoek naar een vierde partner om de komende jaren samen mee verder te polderen. Verder met de marktwerking, verder met het binnenhalen van kansloze immigranten, verder met de EU, verder met mislukte integratie, verder met gasboringen in Groningen, verder weg zakken in een diepe leegte. Met het Motorblok gaan we in de vijfde versnelling naar de afgrond, een blok aan ons been, een brok ellende.

Genoegzaam staren Rutte, Pechtold en Buma iedere dag in de camera’s van de media, genoegzaam hoe ze nu al versmolten lijken te zijn als bouwers van de toekomst. Mannen die verantwoordelijkheid nemen, echte staatslieden. Ik zie zo al voor mij hoe ze s’avonds aan de dis zitten en dat plaatje ga ik dan nu ook voor u schetsen.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond nemen we een kijkje in de formatie-achterkamertjes waar Rutte, Pechtold en Buma samensmelten onder de bezielende leiding van farmakoningin Schippers. Samensmelten en volledig aan elkaar kleven tijdens de formatie fondue!

Hieronder ziet u een kort instructiefilmpje maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 partijen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Klassieke kaasfondue:

● 250 gram Emmentaler
● 250 gram Gruyère
● 250 ml witte wijn
● 1 teentje knoflook
● 2 eetlepels maïzena
● Nootmuskaat
● Zout
● Peper

Terwijl het motorblok samenklontert is Jesse eropuit gestuurd om biologisch stokbrood, druiven, champignons, worteltjes en flessen wijn van 127 euro te gaan halen. Zwarte magica Schippers gooit nog wat tuinkruiden in de kookpot en zet chilipeper, komijn en sambal op tafel.

En dan kan de formatie fondue beginnen, het motorblok en Jesse draaien uren om de hete brij heen. Slechts één vraag rest:

Komt Jesse onder de plak van het motorblok te zitten?!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.