De Smaak Van Verbraak #42

De Smaak van Verbraak

Dames en heren, het is weer vrijdagmiddag en dus mag ik u de smaak van Verbraak weer presenteren!

Wie ook iets mochten presenteren deze week waren de politieke partijen. Afgelopen maandag was de laatste stap in voorbereiding op de verkiezingen 15 maart, alle deelnemende partijen moesten maandag namelijk hun kandidatenlijst inleveren bij de kiesraad. Voor de nieuwe partijen en partijen die bij de vorige kamerverkiezingen geen zetels gehaald hebben was er nog een extra drempel opgeworpen, deze partijen moesten ook nog de ondersteuningsverklaringen inleveren. En vanmiddag, een uur (livestream vanaf 16:00 uur) voor de smaak van Verbraak is dan het uitsluitsel. Wie gaan er allemaal meedoen aan de verkiezingen en hoe zien de definitieve kandidatenlijsten eruit. En dan kan daarna de campagne beginnen, maar voor een campagne heb je veel energie nodig. Tijd voor even rust en echt krachtvoer!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond gaan we een goedkope, zwaar vullende, ouderwetse, macaroni met ham en kaas,gegratineerd in de oven maken.

Hieronder ziet u vier voorbeeld foto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Gegratineerde macaroni ham kaas:

● 300 gram macaroni
● 1 rode ui
● 1 teentje knoflook
● 40 gram boter
● 50 gram bloem
● Halve liter volle melk
● Nootmuskaat
● Peper
● Zout
● 200 gram belegen kaas
● 100 gram oude kaas
● 200 gram ham

Aangezien er geen filmpje is zal ik kort uitleggen hoe de macaroni met ham en kaas uit de oven binnen 40 minuten op tafel staat.

Laat de boter op heel laag vuur smelten en voeg de ui plus knoflook toe, laat een paar minuten kleuren maar de boter mag niet verkleuren. Voeg nu de bloem toe en zet het vuur ietsje hoger, bak de bloem een dikke minuut mee onder continu roeren totdat hij behoorlijk droog is. Dit is heel belangrijk anders blijf je de bloemige smaak proeven. Nu kan de koude melk erbij en toveren we een garde tevoorschijn, kloppen als een malle en de saus tegen de kook aan houden maar nooit laten koken. Zout, nootmuskaat en flink wat peper naar smaak in de saus en als de saus dan stevig genoeg is en volledig glad mag de belegen kaas en ham in blokjes erbij.

Terwijl je de saus aan het prepareren was heb je uiteraard ook de macaroni in ruim en gezouten water 2 minuten korter dan op de verpakking aangegeven staat gekookt. De uitgelekte macaroni kan nu in de ovenschaal om daarna de kaashamsaus erdoorheen te roeren. Aftoppen met de oude kaas en hup, 15 à 20 minuten onder de grill.

Aaaaaan tafel, echte Campagne Cuisine, heerlijk volproppen en daarna uitbuiken tot maandag. Laat de verkiezingscampagne maar beginnen!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.