Voetveeg: Wanneer raakt de rechtse rancune op?

Soms zie je kleine tekens van licht aan de horizon. Zou het poepsaaie Groundhog moment c.q. standaard Powned #ophefje tijdens de anti-Trump demonstratie van afgelopen woensdag op het Malieveld, de allerlaatste zijn? Ik hoop van wel want ik zag namelijk op rechts twitter wat tweeps die het voor de vrouw met de kinderen, Anita Borst, opnamen. Hoe vervelend, overbodig en hypocriet zij de anti-Trump demonstratie ook vonden, het standaard ‘Powned geweld tegen de media #ophefje’ ten koste van een demonstrerende vrouw die twee keer duidelijk en geweldloos aangaf niet geïnterviewd te willen worden, ging er eindelijk niet meer in.

Voor het irriteren van mensen op linkse demonstraties zodat er een duw- en trekmomentje ontstaat (OHOHO, HEYHEYEHYE!) met hopelijk wat echte klappen, hebben ze bij Powned tegenwoordig een boer met boerenaccent in dienst. Vanwege de knip in de video weten we niet hoe lang het duurde voordat hij met zijn gezuig beet had maar op een gegeven moment geeft Anita de middelvinger en een achterwaarts tikje met de handpalm.

De sirenes op de rechtse grachtengordel gaan af. JOURNALIST MISHANDELD! OP EEN LINKSE DEMONSTRATIE TEGEN HAAT! ZIE JE WEL! HULLIE VAN LINKS ZIJN HYPOCRIET! BOEHOEHOE! Rancuneus rechtse opperjankers als Prittstift en Bert Brussen van Geenstijl en TPO kunnen weer lekker los op de ‘Meppende Malieveld Moeder’, al ware zij zelf het slachtoffer van dat tikje van een vrouw die op haar andere arm nog een kind draagt. En dan dit soort jankstukken schrijven met de vraag of Bureau Jeugdzorg meeleest? Grow up and grow some balls fucking losers!

Hey Wierd Duk met je treitervlogger kruistocht! Wat vind jij nou van dit hele verhaal? Ik bedoel, gewoon als man zijnde, schaam ik me voor figuren als die Pownedboer, Pritt en Bert Brussen. Jij toch ook?

 

Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *