De Smaak Van Verbraak #53

De Smaak van Verbraak

Alweer vrijdagmiddag. Weken zijn niks, smaak niet te stuiten. Wie houdt ons nu tegen, gasfornuis aan en we gaan ons begeven, heel snel begeven achter de stoof!

Deze week viel mijn oog op een artikel in de Volkskrant, de volkskeuken. Als een ware culiverslaafde klikte ik uiteraard meteen de link aan en donderde meteen van mijn stoel. De volkskeuken, dan denk ik aan simpele goedkope traditionele klassiekers misschien met een kleine twist. Maar wat schetse mijn verbazing, het was pure hipstermeuk. Aanprijzen van boekjes, (sluikreclame) fermenteren en gerechten die compleet uit de duim gezogen zijn. Niks volks aan, de hedendaagse volkskeuken is namelijk pakjes van maggi, Knorr wereldgerechten, ballen gehakt aangemaakt met gehaktkruiden, kip in stoomzakken en kant en klare potten pastasaus of nog erger chicken tonight of aardappel anders.

De volkskeuken is de gemiddelde smaak van de Nederlander en dat is niet veel soeps. Dus als je als Volkskrant meent die smaak enigszins te moeten verheffen moet je niet aan komen kakken met deze omhooggevallen pretentieuze onzin. Deze onzin waar alleen doorgeslagen hobbykoks voor vallen, dat is een nichemarkt. Dit als volkskeuken proberen te promoten is een grote gotspe, daarom doe ik het vandaag één keer voor.

Vandaag dus Verbraaks Volkskeuken, vandaag gaan we pannekoeken bakken maar vanwege het diversiteitsquotum in de Smaak geen ouderwetse oer Hollandse. Vandaag Marokkaanse 1000 gaten pannekoeken oftewel, beghrir. Echt volks met een twist en ook nog verbinding!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Hieronder ziet u een kort instructiefilmpje maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Beghrir:

● 250 gram fijn griesmeel
● 150 gram bloem
● Zakje vanillesuiker
● 1 eetlepel gist
● 1 theelepel zout
● 2 zakjes bakpoeder
● 550 ml lauwwarm water

Garnering:

● Honing
● Olijfolie

In plaats van de garnering met honing en olijfolie is het ook een aanrader om een half pakje roomboter te laten smelten met 7 eetlepels honing.

Versnipper de Volkskrant, rij de Volkswagen voor, verzamel al het Volk dat je kent, bier en wijn op tafel want we maken er een Volksfeest van dat zijn weerga niet kent!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *