Kerstgedachte

Mijmerend zit ik in mijn luie fauteuil bij de open haard terug te kijken naar een bewogen jaar. Aan mijn voeten heb ik handgemaakte pantoffels met een schots ruitjesmotief, ik draag een koningsblauwe flanellen pyjama met op het borstzakje het logo van de VVD en daaroverheen een ochtendjas, model Olivier B. Bommel. Op het tafeltje naast me staan wat nootjes en een heerlijk glas ranja. Mijn moeder verzorgt me goed. Ik kijk tevreden terug. Het is me toch maar weer gelukt mijn baan te behouden, dit ondanks de vele problemen die er zijn geweest.

In aanloop naar de nieuwe verkiezingen sta ik zelfs goed in de peilingen. Ik denk dat mijn contract na de verkiezingen wel verlengd gaat worden. Eigenlijk onbegrijpelijk, maar de mensen begrijpen het niet. Ze zijn blijkbaar al weer vergeten dat ik in al die jaren met mijn hechte team Nederland  internationaal wel sterk op de kaart heb gezet, maar ondertussen er een puinhoop van heb gemaakt in eigen land. Gelukkig stuur ik zelf het CBS en het CPB aan. Zij zorgen er met alle nieuwe berekeningen en cijfertjes voor dat de waarheid die de burgers voelen niet waar is. Haha, de werkloosheid daalt (op papier dan), de koopkracht neemt toe (toch maar eens een nieuwe auto bestellen), we leveren uitstekende zorg (met dank aan al die vrijwilligers met behoud van uitkering) en ons land kent minder misdaad dan ooit (nu aangifte doen vrijwel onmogelijk is). Eigenlijk is Nederland het paradijs op aarde!

Of had ik moeten zeggen: Nederland is het paradijs op aarde voor mij en mijn vriendjes, ook wel ‘the old boys network’ genoemd. Onzin natuurlijk, die naam. Tegenwoordig zitten er vrouwen bij. Wij hebben onze koopkracht overigens wel zien stijgen en veiligheid is ook geen issue, want die wordt door de belastingbetaler gefinancierd. Slechte zorg kennen we ook niet. Desnoods kopen we dat met ons salaris wel ergens in een buitenlandse privékliniek. Uiteraard is daar de beste zorg gegarandeerd in een vijfsterren omgeving. En mochten wij onverwacht werkloos worden, dan hebben we nog altijd onze wachtgeldregeling. De enige regeling in Nederland waar niet in gesneden is. Nou ja, een beetje dan, maar daar hebben alleen de nieuwkomers last van. Een goed vangnet, goede vrienden, wonen in een veilig land en toegang tot goede zorg, wat wil een mens nog meer? Proost Nederland.

Met groet,

Mark

Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.