De gevolgen van de creatie van fictief lage werkloosheidscijfers voor gezinnen en kinderen.

De VVD en de PVDA willen ons graag laten geloven dat het goed gaat met de Economie en Nederland. Met name door lage werkloosheidcijfers te presenteren wil men scoren. In de werkloosheidcijfers worden de Niet Uitkering Gerechtigden (Nuggers) niet meegenomen.
We hebben verschillende niet uitkering gerechtigden:

Ex WW
Dit betreft mensen die geen WW-rechten meer hebben en niet aan het werk zijn gekomen en vanwege vermogenstoets niet in de bijstand komen. Meer dan de helft stroomt uit op deze wijze.

Zelfstandigen Zonder Project
Snel groeiende groep mensen mede door Wet DBA. Opdrachtgevers stoppen met de inhuur van deze mensen.

Ex werknemers van failliete Uitzend Payroll en Broker bedrijven
Curatoren en het UWV constateren indien een tussenpersoon failliet gaat dat er geen gezag verhouding was met het tussenkomst bureau en wijzen uitkeringen af. Want alleen indien sprake was van Gezag en Arbeid en Loon kan er sprake zijn van een dienstbetrekking.

(Failliete) ondernemers
Ondernemers al dan niet failliet die hun omzet zagen teruglopen en hun activiteiten moesten staken.

Waar we in 2008 op 25.000 mensen zaten die niet uitkering gerechtigd waren. Praten we inmiddels over een groep van meer dan 600.000 mensen. Het is schrijnend om te constateren dat door de wet DBA het aantal nu versneld gaat oplopen. Temeer daar het UWV mensen jaren heeft geadviseerd ZZP-er te worden om zo het aantal WW-uitkeringen te drukken. Let wel, na 6 maanden als zelfstandige vervallen alle opgebouwde WW-rechten.

Deze ‘niet uitkering gerechtigden’ komen in de problemen. Ze kunnen hun maandelijkse lasten niet betalen, bouwen zo achterstanden op bij verhuurder of hypotheek verstrekker. Deze organisaties gaan uiteindelijk over tot huisuitzettingen (ruim 7000 per jaar). Dit raakt ook vaak gezinnen waarbij de politie enkel een melding doet naar jeugdzorg met alle gevolgen van dien. Op maandag 3 oktober organiseert de Vrijzinnige Partij in samenwerking met SOS-Jeugdzorg een bijeenkomst. Ook de Kinderbelangenpartij is hierbij aanwezig. Het is dan namelijk de Dag van de Jeugd. Alle misstanden willen we die avond bespreken.

Waar:
Vergader Inn
Croeselaan 207
3521 BN Utrecht

Tijdstip: 20.00 – 22.00
Inloop vanaf 19:45

Voor wie:
Iedereen die te maken heeft of te maken krijgt met Jeugdzorg of te maken heeft met (dreigende) huisuitzetting.

Door wie:
SOS Jeugdzorg, Vrijzinnige Partij en Kinderbelangenpartij.
Batavirus verzorgt de spreekstalmeester van dienst en zal volgende week verslag doen van de bijeenkomst.

Auteur: De Redactie

De Redactie van Batavirus plaatst huishoudelijke mededelingen, ingezonden stukken, algemene informatie en baanbrekende ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.