De Smaak Van Verbraak #24

De Smaak van Verbraak

Het gaat beter, hosanna, alleen maar vooruitgang. Deze vrijdag is de beste vrijdag sinds de tweede wereld oorlog, we namen verantwoordelijkheid en zijn er beter uitgekomen dan ooit tevoren. We hebben vaste grond onder de voeten!

Sinds dinsdag horen we niks anders meer dan jubelberichtgeving, het kabinet danst de polonaise en Halbe Zijlstra klopt zichzelf en de VVD heel hard op de borst.

De parallelle samenleving is nog nooit zo duidelijk in beeld gebracht, de Haagse heren leven in een bubbel met cijfertjes waarmee ze van alles aan proberen te tonen. Maar ze tonen vooral aan hoe goochelen met cijfers volledig los staat van wat men op straat denkt, voelt en in de portemonnee ziet. Er zullen zeker mensen zijn die erop vooruit gegaan zijn maar dat zijn bv. de zorgmanagers die we kunnen missen als kiespijn of de multinationals die prima afspraken maken met de Belastingdienst die de komende jaren voor miljarden hervormt wordt.

Het is om met ome Geert te spreken om Knettergek van te worden en daarom is het na de diep treurige Troonrede en algemene politieke beschouwingen tijd voor Troost Voer. Voer om mee in een hoekje te kruipen, voer dat dat je hart en ziel vult met warmte.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond een oersimpele klassieke spaghetti carbonara.

Hieronder ziet u een kort instructiefilmpje maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Spaghetti Carbonara:

● 1 pak spaghetti
● 200 gram pancetta
● 3 teentjes knoflook
● Rode ui, fruit de ui en knoflook gewoon vooraf en dan pas de pancetta erbij
● Handje peterselie
● 4 eieren
● 150 gram geraspte pecorino Ik zou de kaas vooraf toevoegen aan de eieren alvorens het mengsel door de pasta te roeren
● Veel vers gemalen zwarte peper

Afwerken met een beetje peterselie en geraspte Pecorino, in plaats van peterselie kun je ook basilicum gebruiken maar dat zou ik dan persoonlijk alleen achteraf toevoegen.

Dit kracht en troostvoer hebben we nodig, het is nog bijna 6 maanden bikkelen tegen de stroom in om alle propaganda van Rutte en Zijlstra door te prikken. Want dat zullen we moeten doen, keer op keer aantonen dat de spierballenpraat loze woorden zijn. Keer op keer de vinger op de zere plek leggen dat de VVD helemaal zijn verantwoordelijkheid niet neemt maar dit land verkoopt aan de multinationals, zorgboeren en aan hun broodheren in Brussel.

Dus hef het glas en herhaal, niet nog 4 jaar uitverkoop van Nederland in een kabinet Rutte III

Nooit meer VVD!!!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *