De Smaak Van Verbraak #70

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag, houzee!

Alweer een week gedwee zwoegen door de plee, dus gooi alles aan de kant en ga mee. Mee met Verbraak op een zoektocht naar authentieke smaken, geweldige klassieke gerechten en meer.

Wat een week was het weer, dagenlang komkommergezever over een retweet van een spotprent waarin Trump wel of niet onder een trein kwam, D66 die voor de 27e keer Duivels werd over de standpunten van de Christen Unie maar het allerergste beleefden we donderdagavond toen diabolische randmongolen een zware aanslag pleegden op de Ramblas in Barcelona.

Al bij al een waardeloze en zieke week dus, een week die eindigde met een gitzwart randje en daarom gaan we ook Hels koken, alles in vuur en vlam want we zijn er klaar mee!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag dus Hell’s kitchen met een echte Duivelse klassieker, Scampi Diabolique!

Hieronder ziet u enkele voorbeeldfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Duivelse Scampi’s:

● 24 easy peal diepvries scampi’s
● 1 sjalotje
● 2 teentjes knoflook
● Currypoeder
● Cayennepeper
● 1 blikje tomatenpuree
● 1 glas witte wijn
● 1 pakje sugo
● 250 ml slagroom
● 1 blikje tomatenblokjes
● Peterselie
● 2 Ciabatta’s
● Olijfolie
● Zout
● Peper

Aangezien er uiteraard geen filmpje is van deze Duivelse creatie zal ik kort en bondig uitleggen hoe we neder kunnen dalen tot in de krochten van de brandende vurige smaken.

Wees voorbereid, wees heel erg voorbereid!

Daar gaan we dan, haal de scampi’s uit de diepvries en laat ze onder stromend koud water ontdooien. Even uit laten lekken en dan pellen maar laat voor de show het staartje er wel nog aan. Houdt de schalen apart en knip de Scampi’s met een schaar over de rug door tot aan het staartje. Nu gooi je ze in een bakje en verdrink je ze in olijfolie, flinke theelepel currypoeder plus cayennepeper erdoorheen en op smaak maken met redelijk wat zout.
Roer het geheel flink doorelkaar en zet de gemarineerde scampi’s minstens één uur in de koelkast.

Nadat we lekker op de bank een uurtje haram van een drankje genoten hebben is het tijd om verder te gaan. We gaan nu verder met het maken van de Duivelse saus, voel het vuur aan je schenen, voel en ruik de folterende smaken!

Verder dus, snij een sjalotje héél fijn en fruit het meteen aan in een hapjespan met olijfolie. Plet en snij daarna de knoflook en voeg deze ook toe aan de pan, nu kunnen de bewaarde schalen van de scampi’s erbij. Nu nog een opgehoopte theelepel cayennepeper alsook currypoeder in de pan en twee minuten op heel zacht vuur meebakken. Hop blikje tomatenpuree erbij en dit ook twee minuten meefruiten en dan de wijn erbij, inkoken totdat de alcohol verdampt is en dan een flinke scheut sugo plus de slagroom in de pan, zout toevoegen en laat het geheel maar 10 minuten pruttelen.

We zijn nu bijna gearriveerd in diepste en meest helse krochten van de smaak, dus snel verder.

Pak een nieuwe grotere pan, zet hem op een laag pitje en pak nu een zeef. Pers de saus met de achterkant van een pollepel door de zeef totdat alleen nog de schalen van de scampi’s overblijven in de zeef en er een gladde romige maar stiekem zeer Duivelse kruidige en pittige saus overblijft in de nieuwe pan. Voeg nu nog slechts een blikje tomatenblokjes en wat peterselie toe en hou de saus warm op het allerlaagste pitje wat je hebt.

Tijd voor de afronding, we zijn nu nog 2 minuutjes verwijderd van een totale furieuze demonische smaakpapillenexplosie.

Prepareer jezelf, prepareer je voor het einde der tijden in je mond maar prepareer eerst een grillpan op heel hoog vuur. Haal de gemarineerde scampi’s uit de koelkast en gooi ze in de vlammende grillpan, twee minuten vol rammelen met de pan en bam de vurige tongen zijn nedergedaald.

Scampi’s in de saus, aftoppen met peterselie, Ciabatta op de snijplank en je bent klaar, klaar om de hemelse hel te proeven en dat voor slechts €2,80 p.p.

Mocht je budget nog kleiner zijn dan kun je ook roze garnalen uit de diepvries marineren. Voeg dan wel een scheutje visfond toe of verkruimel een blokje visbouillon door de saus.

(PS. als er nog saus overblijft of je maakt meer saus dan nodig dan is dat de volgende dag overheerlijk zonder scampi’s met penne en wat Ricotta eroverheen)

Maar nu aan tafel want we zijn voor de Duvel niet bang dus duik onder in deze Duivelse Scampi’s!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.