De Smaak Van Verbraak #35

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag, de sint het land uit, kerstmuts op en de echte donkere dagen voor kerst het land in. Maar ook in de donkerste dagen is er hoop, zeker op de vrijdagmiddag want dan is er zoals altijd een Smaak van Verbraak!

De zon is alweer een half uur onder, aftellen naar de kortste dag begonnen. De kerststress loopt bij sommigen hoog op maar dat is onnodig. Kaarsjes aan en ongedwongen de keuken in om weer een heerlijk simpel maal op tafel te toveren.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag gaan we ons verwarmen aan Linguini met krab in mascarponetomatensaus. Alweer pasta zult u wellicht denken, ja alweer. Er zijn namelijk zoveel onbekende heerlijke variaties, die moet ik met u delen!

Hieronder ziet u 5 voorbeeld foto’s maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Linguini met krab in mascarponetomatensaus:

● Olijfolie
● 2 teentjes knoflook
● 1 rode ui
● 250 gram kerstomaatjes
● 2 blikken tomatenblokjes
● Pakje mascarpone
● Bakje krabflakes of maar prijzig 2 blikjes echte krab
● 500 gram Linguini
● Zout
● Peper
● Pecorino

Aangezien er geen filmpje is zal ik kort uitleggen hoe de Linguini met krab in mascarponetomatensaus gemaakt wordt:

Snij de rode ui in ringen en fruit hem 5 minuten aan in een flinke laag olijfolie, knoflook pletten en snijden toevoegen en nog 2 minuten mee fruiten. Kerstomaatjes in de pan en op zacht vuur bakken todat het vocht uit de tomaatjes bijna verdampt is. Ondertussen al een ketel met ruim water en flink wat zout opzetten om de Linguini in te koken. Voeg dan de blikken tomatenblokjes toe aan de ui, knoflook en tomaatjes, zout en peper naar smaak. Dan kan nu de Linguini in het water, kook hem 1 minuut korter dan aangegeven zodat hij heerlijk al dente is. Laat de saus terwijl u wacht op de pasta op zacht vuur pruttelen, na 5 minuten een beetje kookvocht erbij (doe het kookvocht in de blikjes van de tomaten en haal het onderste uit de kan). Voeg 1 minuut voordat de pasta klaar is enkele eetlepels mascarpone toe. Proef goed, de smaken moeten verbinden. Het romige van de mascarpone mag niet de tomatensmaak overheersen maar je moet het wel proeven. En dan als finishing touch de overheerlijke krab erbij. Pasta afgieten en basta, klaar!

En wederom binnen no-time een heerlijk verwarmend maal op tafel. Flesje Pinot Grigio erbij, nog wat pecorino raspen en kerststress of welke andere stress dan ook zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Want in de keuken van Verbraak is er altijd hoop, altijd warmte, altijd liefde en en altijd passie!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Eén gedachte over “De Smaak Van Verbraak #35”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.