Vrijdagmiddag is weer aangebroken, na een week waarin de temperaturen en ook de gemoederen weer hoog opliepen is het tijd om tot rust te komen. Tijd voor de smaak, tijd voor toenadering, tijd om de problemen in de maatschappij op te lossen.
En hoe los je zaken het beste op met eten uiteraard en daarom gaan we op de waarschijnlijk laatste zomeravond van het jaar BBQ’en, BBQ’en voor verbinding.
Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!
Vanavond gaan we naar Zaandam, stap snel in je Audi en racen naar de Vomar. We plunderen de winkel om alles in huis te halen voor een Turkse Köfte met tabouleh, pita broodjes en knoflooksaus want daar maak je vrienden mee.
Hieronder ziet u twee korte instructieVlogs maar onder de Vlogs volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.
Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:
Köfte:
● 1 kilo lamsgehakt
● 1 korianderplantje of naar smaak, koriander is nogal uitgesproken
● 3 teentjes knoflook
● 1 fijngesnipperde ui
● flinke theelepel komijn
● flinke theelepel gemberpoeder
● flinke theelepel gerookt paprikapoeder
● eetlepel chilifllakes
● Peper
● Zout
● Beetje honing op het einde van het grillen aanbrengen
Tabouleh:
● Kopje bulgur
● Bos peterselie
● Handje mint
● 1 komkommer
● 3 trostomaten
● Limoen
● Olijfolie
● Zout
● Peper
Knoflooksaus:
● 4 teentjes knoflook
● bekertje crème fraîche
● Mayonaise
● Peterselie
● Zout
● Peper
En dan Rap aan tafel, stapel pita broodjes erbij. Kopje munt thee en samen luisteren naar de muzikale talenten van de ongeslepen Zaanse diamanten.
Alle treitervloggers verzamelen, de buurthuis BBQ gaat beginnen!