De Smaak Van Verbraak #18

De Smaak van Verbraak

Vandaag een olympische Smaak van Verbraak. Dat smaak nog geen onderdeel is is eigenlijk ongehoord! Maar nu de spelen deze week volledig zijn losgebarsten beheerst dat het nieuws natuurlijk volledig.

Gemiste medailles, gewonnen medailles en ophef vooral veel ophef over Yuri the lord of the drinks van Gelder.

En daarom gaan we vandaag Braziliaans koken want alleen zo zullen we de smaak Olympisch maken!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Sporten doe je niet op een lege maag en dat hebben de Brazilianen helemaal begrepen. Met deze Feijoada een gouden bonenstoofpot inclusief heel half varken achter je kiezen is geen berg te hoog. Echt krachtvoer!

Hieronder ziet u één kort instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Feijoada:

● 4 liter water
● 500 gram afgespoelde gedroogde zwarte bonen
● Zout
● Peper
● 2 Laurierbladen
● 200 gram bacon
● 250 gram dried beef, in stukjes gesneden
● 1 ongezouten varkenspoot
● 125 gram gerookte varkens ribben
● 1 ongezouten varkensstaart
● 50 gram buikspek doormidden gesneden
● Halve ongezouten varkensoor
● Halve rookworst
● 250 gram chorizo
● Olijfolie
● 2 teentjes knoflook
● 2 uien
● Bosje peterselie

Bak rijst erbij, een paar appeltjes van Oranje en rennen naar de tafel. Wie het eerst komt wie het eerst maalt! Dit alles spoelen we weg met een heerlijk Braziliaans biertje want in het Holland Heineken House in Rio durven we ons niet meer te vertonen uit angst om weggestuurd te worden.

Weg met de bobo’s en aanvallen, TeamNL en met name Yuri van Gelder laat het u smaken!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *