Gaat Kim eindelijk zijn ballen tonen?

Afgelopen week werd Pyongyang verrast met een nieuw verzoek van Putin om Kim Jong-Un uit te nodigen voor een gesprek om onder andere het nucleaire conflict te bespreken.

De nieuwe Noord-Koreaanse leider heeft al eerder een verzoek uit China en uit Rusland afgezegd. De excuses betreffen meestal een angst voor een aanslag.

Zijn vader Kim Jong-ill had enorme vliegangst. Hij ging liever in een gepantserde trein naar China en Rusland. Een gepantserde trein die werd vergezeld door twee andere gepantserde treinen. Op die manier kon de vijand nooit weten in welke trein Kim exact aanwezig was.

De angst van Kim de derde is anders. Hij heeft in tegenstelling tot zijn vader en grootvader nog nooit het land verlaten. Maar die twee hadden een sterke status bij het leger. Kim Jong-Un heeft dat niet. Ook gezien de vele militaire zuiveringen die er de laatste jaren hebben plaatsgevonden. Kim heeft een zwakke positie binnen het militaire apparaat. Het land verlaten zou enorm dom zijn, en dat gaat hij vast niet doen.

Dus nee, Kim gaat zijn kleine Koreaanse balletjes niet aan de wereld tonen. Wellicht zal hij weer een aantal afgevaardigden sturen. De vraag rest echter hoelang accepteren China en Rusland deze persoonlijke afwijzing nog.

Auteur: Lee

Stock market broker & trader. Veelal cynisch maar veruit bij lange na niet altijd. Vooral geïnteresseerd in Politiek, Financiële markten en Oost-Azië. Twittert onder de naam @Reaguren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *